Nieuws

Wasbare zonnecellen

Christian Jongeneel |

Japanse onderzoekers hebben een ultradunne zonnecel ontwikkeld die bestand is tegen water en herhaaldelijk rekken, vouwen en kreuken.

De zonnecel is gemaakt van een complex polymeer dat door de oriëntatie van de moleculen zeer efficiënt is. Een coating van polyethyleen voorkomt dat water en lucht in de cel doordringen.

De onderzoekers willen de zonnecel integreren in kleding, als energiebron voor draagbare apparaten, zoals hartslagmeters. Ze claimen dat hun vondst de eerste wasbare zonnecel is die alle omstandigheden doorstaat waaraan kleding normaalgesproken onderworpen wordt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven