Nieuws
D_HYDRO Suite

Wateroverlast gedetailleerder in kaart

De kans op wateroverlast in steden en dorpen neemt toe. Hoewel een momentopname, lieten de hoosbuien van de afgelopen dagen dit op veel plekken weer eens zien. De noodzaak om mogelijke wateroverlast zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen wordt dan ook steeds groter.

Samen met Deltares ontwikkelde Antea Group open source software om niet alleen gehele watersystemen in kaart te brengen, de hydrodynamische computersimulaties rekenen ook om de effecten van mogelijke maatregelen tegen wateroverlast door.

Om de software te testen, paste Antea Group deze toe in een aantal pilotstudies. Zo draait er momenteel in Waardenburg een pilot om het voorkomen van wateroverlast in een vlak gebied. Een pilot in Brielle moet de meerwaarde bepalen van een dynamische analyse ten opzichte van een statistische analyse en gesplitste modellen. In Berg en Dal draait er een pilot die zich richt op het vaststellen van de oorzaken van wateroverlast in een hellend gebied, op basis van de analyseresultaten.

Deze nieuwe software is onderdeel van de D-HYDRO Suite van Deltares. Deze suite is niet alleen in staat de effecten van hevige neerslag te stimuleren, maar ook om onder meer overstromingen, stormvloeden, orkanen, golven, sedimenttransport en waterkwaliteit te simuleren. Ook het modelleren van de riool- en drainageprocessen is verbeterd.

Na afronding van de pilots komen de nieuwe functionaliteiten beschikbaar in de D-HYDRO Suite. Naar verwachting zal dit in 2019 en 2020 gebeuren.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW