Nieuws

Waterschappen richting duurzaam

In 2016 hebben de waterschappen voor 32 % in hun energieverbruik voorzien uit zelf opgewekte duurzame energie, voornamelijk uit biogas.

Vergeleken met 2005 besparen de waterschappen 45 % op hun totale uitstoot van CO2. Dit blijkt uit de Klimaatmonitor die de 22 waterschappen eind december presenteerden en die door ingenieursbureau Arcadis is opgesteld.

De waterschappen beheren zo’n 350 rioolwaterzuiveringsinstallaties, die deels uit het slib via vergisting biogas produceren. Andere duurzame energie komt van zonnepanelen en windmolens op terreinen van waterschappen. Het terugwinnen van thermische energie uit het rioolwater dat bij de rioolwaterzuiveringsinstallaties belandt, is nog onontgonnen terrein.

De waterschappen voldoen met hun monitor aan de afspraken in het Energieakkoord en de Green Deal. In 2020 moet het aandeel duurzame energie op 40 % liggen; in 2025 willen zij volledig CO2-vrij zijn.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven