Nieuws

Waterstofmolen in Wieringermeer

Begin 2019 verrijst de eerste waterstofmolen ter wereld in de Wieringermeer.

 Waterstofleverancier HYGRO, windturbinefabrikant Lagerwey en onderzoeksinstituut ECN hebben hiertoe op 18 oktober een overeenkomst ondertekend.

De windturbine krijgt een vermogen van 4,8 MW en bevat ingebouwde elektrolysetechnologie om met de gewonnen elektriciteit waterstof te produceren. De windmolen wordt op een testveld van ECN te Wieringerwerf gedemonstreerd.

De betrokken partijen zien dergelijke waterstofwindmolens in de toekomst idealiter direct aangesloten op een waterstofgasnetwerk, in plaats van op een elektriciteitsnet; dergelijk transport is volgens hen onder meer goedkoper.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven