Nieuws

Wereldrecord voor zonnecel

Mischa Brendel |
Energie

Australische wetenschappers hebben een wereldrecord gevestigd met hun zonnecel.

Onderzoekers van de University of New South Wales wisten een nieuw type zonnecel te produceren met een conversie-efficiëntie van 34,5 %, een flinke verbetering op het oude record van 24 %.

Om deze hoge efficiëntie – die vlakbij de volgens een recente studie theoretische limiet van 35 % ligt – te behalen, gebruiken de wetenschappers een prisma dat invallend zonlicht splitst in drie afzonderlijke lichtbundels van verschillende golflengtes. Deze lichtbundels vallen elk op een eigen laag (indiumgalliumfosfide, indiumgalliumarsenide en germanium), waarbij elke laag optimaal geschikt is om energie te halen uit de golflengte van het licht dat erop valt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven