Nieuws
New Scientist,wetenschapstalent, 2016

Wetenschapstalent 2016

Voor het tweede jaar op rij schrijft het populair wetenschappelijk blad New Scientist een verkiezing uit voor het grootste wetenschappelijke talent uit Nederland en Vlaanderen.

Jonge wetenschappers krijgen zo de kans om hun onderzoek onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Maaike Kroon van de TU/e won vorig jaar de eerste editie. Zij kreeg daags na haar zege zelfs het aanbod om een eigen onderzoeksgroep te starten in Abu Dhabi.

Een groep van 25 jonge wetenschappers is nu geselecteerd voor de editie van 2016, waaronder zich ook het nodige technisch talent bevindt. Een greep uit de genomineerden: Marnix Medema ontwikkelt binnen Wageningen University algoritmen en software waarmee je het dna van o.a. planten kunt doorzoeken op genen die medicijnen maken; Loes Segerink van de Universiteit Twente wil vruchtbaarheidsbehandelingen versnellen met een vruchtbaarheids-chip voor mannen; Steven Latré bouwt voor de Universiteit Antwerpen stabiele draadloze netwerken die niet overbelast kunnen raken. Bekijk hier een overzicht van alle genomineerden.

Iedereen kan online zijn of haar stem uitbrengen op de favoriete kandidaat. De stembus sluit op 8 september. 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven