Nieuws

’Windparken beter plannen’

Als we nu niet beginnen met nadenken over de vraag waar in de toekomst windmolenparken moeten komen, ontstaan er na 2030 onomkeerbare problemen

Dat stelt het nieuwe rapport De toekomst van de Noordzee van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). 

Vooral na 2030 breiden windmolenparken en ondergrondse CO2-opslag in de Noordzee zich snel uit tot maximaal een kwart van de Noordzee is volgebouwd. Hierdoor zal er in 2050 twintig tot zestig keer meer windenergie op zee worden opgewekt dan nu. De scherpste concurrentie tussen natuur, visserij en infrastructuur ontstaat pas na 2030. Voor die tijd zal de capaciteit van het stroomnet al tekortschieten om aanvoerpieken op te vangen. Op termijn zal een deel van de stroom moeten worden geëxporteerd of opgeslagen, bijvoorbeeld als waterstof.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven