Nieuws

Zink-zuurstof batterij voor Afrika

Gerald Schut |
Energie, Milieu & Duurzaamheid

In de afgelopen jaren zijn lithium-ion batterijen de standaard geworden, maar als het aan het Amerikaanse NantEnergy ligt, schakelen ontwikkelingslanden massaal over op zink-zuurstof batterijen. In de batterij wordt onder invloed van elektriciteit zinkoxide op een reversibele manier gescheiden in zink en zuurstof.

De zink-lucht batterij is per kWh drie keer goedkoper dan lithium-batterijen. Met een prijs van minder dan $100 per kWh wordt opslag plotseling toegankelijk voor veel meer toepassingen. Zink-batterijen zijn niet brandgevaarlijk en bevatten geen kobalt, dat vaak onder problematische omstandigheden in Congo gewonnen wordt. De technologie wordt inmiddels in meer dan honderd Afrikaanse dorpen en meer dan duizend gsm-zendmasten toegepast. NantEnergy is 6 jaar geleden opgericht door de Californische biotech-miljardair Patrick Soon-Shiong.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven