Nieuws

Zoemende robots

Onderzoekers aan de University of Washington (VS) hebben een volledig draadloze robotvlieg gecreëerd. Deze zogenoemde drone is net iets groter dan een normale vlieg en weegt iets meer dan een tandenstoker. De robot is te klein voor propellers en moet daarom flapperen met kleine vleugels en draagt vermoedelijk daarom de toepasselijke naam RoboFly.

De RoboFly vliegt op de energie van laserlicht, dat hij met een fotovoltaïsche cel omzet in elektriciteit. Hiertoe moet er wel constant een laser op de mechanische vlieg worden gericht. Een speciaal ontworpen printplaat verhoogt de 7 V geleverd door de cel naar de 240 V benodigd voor het vliegen, al beperkt dit zich nu tot opstijgen en landen. Met een microcontroller bestuurt RoboFly zelfstandig zijn vleugels.

De onderzoekers willen toekomstige robotvliegen taken in krappe ruimtes laten uitvoeren.

Deel deze pagina
Nozzman Nozzman
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven