Nieuws
zonnepanelen

Zonne-energie China stijgt hard

Vorig jaar werd in China 53.000 MW aan vermogen in zonne-energie geïnstalleerd, een stijging van 54 % ten opzichte van 2016.

In het eerste kwartaal van 2018 ging het om nog eens 10.000 MW, waarmee het doel voor 2020 volgens het vijfjarenplan al is gehaald. Naar verwachting komt er jaarlijks 50.000 MW bij, zowel voor huishoudens als in grote centrales.

China bezit een derde van het wereldwijd opgesteld vermogen aan zonne-energie. Daarnaast heeft China in 2017 bijna 38.000 MW aan vermogen in zonnepanelen ge­ëxporteerd.

Zonne-energie levert in China 7,2 % van het totaal geïnstalleerd elektrisch vermogen. De zon wordt er echter regelmatig gehinderd door smog. Daardoor levert zonne-energie er nu 2 % van het totale elektriciteitsgebruik; dat moet tot 2040 verviervoudigen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven