Nieuws

‘Zonne-energie is het schoonst’

Mischa Brendel |
Energie, Milieu & Duurzaamheid

Zelfs als de negatieve impact van de productie van zonnepanelen wordt meegenomen, dan nog is zonne-energie het schoonste alternatief voor fossiele energie, zo stellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht, de Rijksuniversiteit Groningen en de Technische Universiteit Eindhoven.

Zij bestudeerden de diverse duurzaamheids- en vervuilingsaspecten van de productie van zonnepanelen, evenals de opbrengsten van zonnepanelen over de afgelopen veertig jaar. ‘Hieruit blijkt dat zonne-energie momenteel zowel het goedkoopste als het schoonste alternatief is voor fossiele brandstoffen’, aldus Wilfried van Sark, een van de onderzoekers. Hun bevindingen werden op 6 december gepubliceerd in Nature Communications.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven