Nieuws

Zonnewarmte voor Silkeborg

Henk Tolsma |
Energie, Milieu & Duurzaamheid

Bij Silkeborg is de grootste zonnewarmte-installatie van Denemarken, met een collectoroppervlak van 157.000 m², in gebruik genomen.

Installateur Arcon-Sunmark heeft hier ruim 12.000 vlakkeplaatcollectoren van eigen ontwerp neergezet, die volgens de fabrikant 20 % efficiënter zijn dan soortgelijke collectoren, onder andere vanwege betere isolatie en anti-reflexmaat­regelen. De installatie kan met een geplande jaarlijkse opbrengst van 80.000 MWh in 20 % van de warmtevraag van de stad Silkeborg voorzien; de rest komt van conventionele stadsverwarming. De opwekkingskosten van zonnewarmte bedragen € 0,03 à 0,04 per kWh, wat vooral mogelijk is vanwege de lage grondkosten op het Deense platteland. Denemarken telt inmiddels ruim honderd van dergelijke zonnewarmte-installaties.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven