Zonnige toekomst voor de Prius | Technisch Weekblad
Nieuws

Zonnige toekomst voor de Prius

De derde versie van de Toyota Prius zal gebruik gaan maken van zonne-energie. Toyota heeft hiermee wederom een wereldprimeur.

Toyota had in 1997 als eerste grote automerk een hybride auto: de Prius. Deze eerste versie kwam eerst alleen in Japan uit. In 2001 mochten ook de Amerikanen de hybride uitproberen. Pas in 2004 konden wij ook in Nederland in de Prius stappen.

Intussen zijn ze in Japan zelf alweer een stuk verder. Daar is hard gewerkt aan de derde versie van de Prius, waarvan de productie in de lente van 2009 zal beginnen. Deze versie krijgt dus zonnepanelen. Deze zonnecellen zijn onderdeel van de complete make-over die het model de komende lente zal krijgen.

De zonnepanelen zullen op het dak van de nieuwe Prius komen. Ze moeten een deel van de twee van de in totaal vijf kilowatt die nodig zijn voor het draaien van de airco gaan leveren. Behalve de auto uitrusten met zonnepanelen, wil Toyota de nieuwe Prius ook lichter maken, waardoor de auto nog zuiniger zal gaan rijden.

Toyota is van plan om volgend jaar 450.000 exemplaren van de hybride auto te gaan produceren in Japan. Daarmee zal de productie zo’n 60% hoger liggen dan de productie in 2007.

Bron: MarketWatch

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!