Nieuws

Zonnneparken vergen netverzwaring

De huidige netcapaciteit in Zuid-Groningen en Noord-Drenthe schiet tekort om alle zonneparken, die in de pijpleiding zitten te kunnen aansluiten. Dat melden de netbeheerders Enexis en TenneT.

200 MWp aan zonneparken in de regio ontvangt al SDE+-subsidie en gaat sowieso gebouwd worden. Daarbovenop worden voor nog eens 1 GWp aan zonneparken verkennende studies uitgevoerd. Enexis voorziet vooral problemen rondom Stadskanaal, Gasselte en Musselkanaal, waar een park van 70 MWp gebouwd wordt. Op het lokale 110 kV hoogspanningsnet is de extra ruimte beperkt.

Nieuwe parken zullen sowieso aangesloten worden, want daartoe is Enexis wettelijk verplicht. Maar als daarvoor eerst netverzwaring moet plaatsvinden moet het zonnepark wachten. Die kans wordt nu steeds groter, want het duurt veel langer om het net te verzwaren dan om een zonnepark te bouwen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven