Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

RWS schuift Ouderkerkerdijk zeven meter op

woensdag 22 december 2021

Vanaf 10 januari tot eind februari 2022 voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit onder de Rozenoordbrug (A10) op de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk. De Ouderkerkerdijk wordt zeven meter opgeschoven onder de Rozenoordbrug.

Tata Steel werkt aan minder uitstoot van stof, geur en zware metalen

maandag 20 december 2021

Tata Steel kondigde in mei dit jaar in het pakket Roadmap Plus aan om onder meer de uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen, neerslag van stof, geurbelasting en meer in twee jaar te verminderen. De geurbelasting moet daardoor vrijwel verdwenen zijn, de stofneerslag sterk verminderd. Het bedrijf beloofde in december bovendien de uitstoot van PAKs en lood versneld omlaag te schroeven. Hoe gaat de staalproducent dat voor elkaar boksen?

3D metaalprinten in de maakindustrie

woensdag 15 december 2021

Alle ingrediënten om 3D metaalprinten toe te passen in de maakindustrie zijn nu aanwezig. De printers, nieuwe manieren van ontwerpen en software. Hoogtechnologische bedrijven met grote R&D budgetten kunnen inmiddels volop voorbeelden laten zien; nu kan het MKB ook meeprofiteren.

Boskalis neemt 252 laadpalen in gebruik

woensdag 15 december 2021

Bij het hoofdkantoor in Papendrecht heeft Boskalis een grootschalige laadfaciliteit in gebruik genomen. Hiermee investeert de maritieme aannemer aanzienlijk in de laadcapaciteit voor elektrische voertuigen (EV’s). Met 252 oplaadpunten is de nieuwe faciliteit een van de grootste in zijn soort in de Benelux.

Podcast Ik Weet Je Wachtwoord

woensdag 15 december 2021

Daniël Verlaan is een van best ingevoerde IT-journalisten. Zo onthulde hij onlangs dat door fraude bij een GGD-locatie op Schiphol tienduizenden valse QR-codes in omloop kwamen. Hij zorgde voor hilariteit in het tv-programma Jinek door in de uitzending de wachtwoorden van Eva Jinek te achterhalen. En eerder lukte het hem in te loggen op een online vergaderingvan de Europese ministers van Defensie.

Meer technisch personeel, een project van lange adem

dinsdag 14 december 2021

Het enorme tekort aan gekwalificeerd personeel voor technische bedrijven heeft meer gevolgen dan dat u langer op de reparatie van uw cv-ketel moet wachten. Ook grote, landelijke projecten lopen door een tekort aan technische vakmensen vertraging op. Hoe is deze ontwikkeling om te keren?

Alle ruimte voor wie nieuwsgierig is en wil leren

dinsdag 14 december 2021

Het familiebedrijf Van Dorp heeft een flinke groei doorgemaakt. Henk Willem van Dorp startte het als een installatiebedrijf in 1985 met tien medewerkers. Nu is Van Dorp een technisch dienstverlener en heeft het twintig vestigingen en 1400 medewerkers. Oh ja, en een groot aantal vacatures, en dat is een uitdaging.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!