Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

TBI vindt personeel met De Bouwpraktijk en taalles

vrijdag 24 juni 2022

500 vacatures heeft bouwbedrijf TBI open staan, zei topman Bart van Breukelen tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2021. TBI heeft al diverse acties ondernomen om meer personeel te werven, maar er is meer nodig. “Als de overheid de energietransitie wil versnellen, voeg dan ook de daad bij het woord en help met het opleiden van technici.”

Schrootverwerker PMC in financiële problemen

vrijdag 24 juni 2022

Na een aanloop van een aantal jaren en een bouwtraject van anderhalf jaar mocht Koning Willem-Alexander in september 2020 de fabriek van Purified Metal Company openen. Deze start-up zou op duurzame wijze verontreinigd staalschroot recyclen tot secundaire grondstoffen. Nog geen twee jaar later is het bedrijf in financiële problemen.

AI haalt batterijen uit afvalstromen

vrijdag 24 juni 2022

Team CORE, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), heeft een installatie ontwikkeld die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) batterijen kan herkennen in afvalstromen. Dit biedt kansen op betere recycling van kostbare grondstoffen uit batterijen en verminderd de kans op afvalbranden voor door batterij-houdende producten.

Erik Spijkerman nieuwe directeur Gunneman

zondag 19 juni 2022

Erik Spijkerman is in juni in dienst getreden als directeur bij Gunneman in Hattem en zusterbedrijf POP Light in Den Bosch. Hij neemt de taken over van Albert voor ’t Hekke, die eigenaar en is van de Gunneman Groep bestaande uit Gunneman, Poplight en Triolight.

Drones detecteren zelfstandig ziekten en plagen in kassen

zondag 19 juni 2022

Drones kunnen door over rijen planten te vliegen op basis van AI telers informatie geven over eventueel aanwezige ziekten en plagen. Het is Royal Brinkman en start-up Mapture in samenwerking met de TU Delft gelukt de drone zelfstandig te laten opstijgen, vliegen en weer landen op het oplaadstation.

Niet alleen in sprookjes: een huis bouwen van stro

zondag 19 juni 2022

Komend jaar zullen in het Noord-Brabantse Heeze acht huizen gebouwd worden met een positieve impact op het milieu. Daar zullen Strotec, architecten|en|en Bouwbedrijf Van Herpen een huis bouwen dat voor meer dan 95% uit biobased materialen bestaat, stro voorop. Daarmee slaat deze woning 90 ton CO2 op.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!