Nieuws

‘Samenwerking van drie tu’s is onomkeerbaar'

vrijdag 28 oktober 2005

Hans van Luijk, collegevoorzitter van de TU Delft, streeft sinds zijn indiensttreding vier jaar geleden naar een hechtere samenwerking tussen de drie tu’s in Nederland. En dat leidt ertoe dat Twente, Eindhoven en Delft nu een federatie vormen en gaan samenwerken in onderwijs, onderzoek en ‘kennisvalorisatie’, het te gelde maken van onderzoek.

Philips betrekt toren met knik

vrijdag 21 oktober 2005

Eind 2006 neemt Philips Semiconductors zijn intrek in een nieuw kennis- en ontwikkelingscentrum in Nijmegen, als onderdeel van het masterplan Fifty Tw Degrees. Meest in het oog springend is de 86 meter toren met ‘knik’.

ICN legt kunst op de pijnbank

vrijdag 14 oktober 2005

Het bewaren van kunstvoorwerpen is een eeuwigdurend proces Gelukkig komen moderne technologieën onderzoekers en restauratoren steeds vaker te hulp, leert een bezoek aan het Instituut Collectie Nederland.

Bedachtzame innovatie in bouw superjachten

vrijdag 7 oktober 2005

Nederlandse bouwers van superjachten consolideren hun markt, bleek tijdens een Hiswa-studiedag vorige week in Putten. Zij bouwen op klantenspecificatie, met de nieuwste snufjes aan boord. Maar wel met bewezen techniek.

Eerste U-boten op brandstofcellen

vrijdag 7 oktober 2005

De ontwikkeling van elektrisch aangedreve schepen is in volle gang. Een praktijkvoorbeeld zijn de twee onderzeeërs met brandstofcellen die de Duitse marine deze maand in de vaart neemt.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!