Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Optimisme bij beurzen voor maakindustrie

vrijdag 24 maart 2006

Een doordachte slijpschijf en een verregaand geautomatiseerde robot voor plaatbewerking waren de twee prijswinnaars tijdens de Esef en de Technishow, de twee beurzen voor de maakindustrie, afgelopen week in Utrecht. Meer dan negentigduizend bezoekers vonden de weg naar negenhonderd bedrijfsstands.

Schotse rivieren hebben ruimte nodig

vrijdag 17 maart 2006

Royal Haskoning is betrokken bij het grootste waterbeheersingsproject van Schotland. Het Nederlandse ingenieursbureau moet een einde maken aan de terugkerende overstromingen in het uiterste noorden van Groot Britannië.

Modulaire parkeergarage

vrijdag 17 maart 2006

Grontmij Parkconsult en Ballast Nedam hebben een modulaire parkeergarage ontwikkeld. Op het terrein van het Amsterdamse Medisch Centrum Slotervaart en nabij het centrum van Zaandam verrijzen de eerste tijdelijke parkeergarages.

Stoomstoot blust tunnel- of mijnbrand

vrijdag 10 maart 2006

Het blussen van mijn- of tunnelbranden met zuurstofarme stoom overtreft de conventionele blusmethodes ruimschoots. Het Nederlands-Australische bedrijf GSIS wil daarom tunnels gaan uitrusten met straaljagermotoren.

Stormloop op incubators

vrijdag 10 maart 2006

Op 3 maart ondertekenden de drie tu’s, de betreffende gemeenten en Economische Zaken een convenant voor ‘kansenzones’ voor technostarters. ‘We kunnen pas echt over succes spreken als er over tien jaar twee nieuwe TomToms zijn.’

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!