Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Winnen en verliezen met de VSK 2004 Innovation Award

vrijdag 27 januari 2006

Een moderne vakbeurs deelt innovatieprijzen uit. De tweejaarlijkse vakbeurs Verwarming, Sanitair, Klimaat- en koudetechniek VSK, die op 30 januari in de Utrechtse Jaarbeurs van start gaat, reikt dan weer nieuwe prijzen uit. Wat betekent het eigenlijk als je een innovatieprijs wint?

Waterstofbussen rijden jaar langer

vrijdag 20 januari 2006

De drie brandstofcelbussen in Amsterdam rijden nog een jaar door. Het extra jaar moet voldoende informatie opleveren om in 2008 te komen met een hybride brandstofcelbus voor het stadsvervoer. Die rijdt op waterstof en benut zijn eigen remenergie.

Nederlanders herbouwen haven Banda Aceh

vrijdag 13 januari 2006

Het Nederlandse bouwbedrijf Interbeton en Witteveen+Bos hebben onlangs de order verworven voor de herbouw van de haven van Malahayati bij Banda Aceh. Witteveen+Bos maakt het ontwerp voor een nieuwe steiger en zeven nieuwe gebouwen. In oktober 2006 moet het project klaar zijn.

AZ krijgt modern stadion

vrijdag 13 januari 2006

Ere-divisieclub AZ krijgt met ingang van het seizoen 2006-2007 de beschikking over het nieuwe DSB-voetbalstadion. Architectenbureau Zwarts & Jansma heeft een arena gecreëerd waarin alle 13.500 toeschouwers vrij zicht hebben op het speelveld.

‘Niet minder maar meer antennemasten’

vrijdag 13 januari 2006

Iedereen wil mobiel bellen, maar niemand wil een antennemast in zijn achtertuin. Dat is in het kort het dilemma rond mobiele telefonie. Er zijn verontruste burgers, actiegroepen en gemeenten die plaatsing van masten uitstellen. Een interview met dr.ir. Gert Brussaard, emeritus hoogleraar radiocommunicatie. De oplossing zit niet in minder, maar juist in meer masten, omdat dan het zendvermogen omlaag kan. En in toepassing van slimme antennes.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!