Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Dochter Tebodin bouwt harsfabrieken

vrijdag 13 mei 2005

Via dochteronderneming Sinbat Engineering is Tebodin betrokken bij de bouw van twee chemische fa brieken in Noord-Tsjechië. De installatie voor synthetische harsen gebeurt via een nieuw productieproces zonder oplosmiddelen.

Rij-assistent werkt bumperklevers tegen

vrijdag 6 mei 2005

Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) is tevreden over de daling van het aantal verkeersslachtoffers. Naast campagnes blijven echter nieuwe technologieën nodig om de verkeersveiligheid verder te verbeteren.

Bussen op aardgas

vrijdag 6 mei 2005

Bussen op aardgas gaan het stadsvervoer in Haarlem en de regio IJmond voor hun rekening nemen. Dat betekent minder uitstoot van roet, fijn stof en stikstofdioxide.

‘Klantgericht denken in gww-sector nog ver te zoeken

vrijdag 29 april 2005

Rijkswaterstaat werkt al tweehonderd jaar aan dezelfde kerntaken: droge voeten, voldoende en schoon water, vlot en veilig verkeer over weg en water, en bruikbare en betrouwbare informatie. Die taken staan niet ter discussie, de manier van uitvoeren wel. De kritiek: Rijkswaterstaat is te groot, te duur, en doet teveel zelf.Om aan die kritiek tegemoet te komen zit Rijkswaterstaat momenteel midden in een vier jaar durend proces (2004 – 2007) om met minder mensen meer en kwalitatief beter werk te leveren. Rijkswaterstaat wordt straks netwerkbeheerder voor de drie netwerken: wegen, vaarwegen en waterbeheer, legt zich toe op de uitvoering van beleid, en laat aanleg en onderhoud over aan de markt.Technisch Weekblad sprak met directeurgeneraal ir Bert Keijts (52) over de stand van zaken. Rijkswaterstaat is onderdeel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat; er werken zo’n tienduizend ambtenaren, het budget voor 2005 bedraagt 4,25 miljard euro.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!