Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Mobiele robot voor de bouw

dinsdag 30 juni 2020

Fraunhofer Italia IEC gebruikt een Husky A200 mobiel robotplatform om te onderzoeken hoe dergelijke platforms in de toekomst autonoom over bouwplaatsen kunnen rijden en ladingen kunnen vervoeren.

Tip: Zelf de Crew Dragon capsule besturen

dinsdag 30 juni 2020

Op 30 mei lanceerde SpaceX de Crew Dragon capsule met aan boord twee astronauten. Bestemming: het internationale ruimtestation ISS. Het lastigste gedeelte van de 16-urige reis kwam vlak bij de eindbestemming: de Crew Dragon vastkoppelen aan het ISS dat met ruim 27.000 km/h om de aarde draait.

Mammoetkies gevonden bij proefboring

dinsdag 30 juni 2020

Bij een proefboring naar brak water in gemeente Wijdemeren stuitte Waterschap Amstel, Gooi en Vecht op 38 m diepte op een mammoetkies van ongeveer 800.000 jaar oud. De kies is 15 cm lang en volgens specialisten een fragment van de achterste kies uit de onderkaak van een Steppemammoet.

Slimme windturbine beschermt het net

dinsdag 30 juni 2020

Een ‘slim’ systeem dat de opslag en afgifte van energie van windturbines regelt, kan het risico op stoomuitval verminderen. Daardoor kan het gebruik van windenergie wereldwijd toenemen zonder dat de balans van vraag en aanbod in het elektriciteitsnet verstoord raakt.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!