Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Nederlandse zonneauto volgend jaar op de markt

dinsdag 17 mei 2022

De SQUAD Solar City Car zal in 2023 op de markt verschijnen; voorbestellen is nu al mogelijk. De compacte tweezits stadsauto laadt zichzelf op met zonne-energie en kan daarmee (op zonnige dagen) 20 km per dag rijden. Met extra draagbare Li-ion batterijen is een actieradius van 120 km mogelijk.

Subsidiepot elektrische truck direct leeg

vrijdag 13 mei 2022

De subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische vrachtauto’s is op de eerste dag al drie keer overtekend. Er zijn op maandag 9 mei voor 35 miljoen euro aanvragen ingediend, terwijl maar 13,5 miljoen euro beschikbaar is. Er zal een loting plaatsvinden om de subsidie te verdelen.

Windpark Fryslân levert omgeving tonnen op

vrijdag 13 mei 2022

Het Windpark Fryslân heeft in april ruim 470.000 euro toegekend aan 19 projecten in de omgeving. Alle aanvragen dragen bij aan de leefbaarheid in het gebied, verduurzaming van de energievoorziening en/of een aantrekkelijke leefomgeving.

Royal HaskoningDHV bouwt geluidsarm datacentrum

vrijdag 13 mei 2022

Een nieuw datacentrum van China Mobile International (CMI) in Frankfurt voldoet zowel overdag als 's nachts aan de strenge geluidslimieten door een technische oplossing van Royal HaskoningDHV. Het datacentrum van 6,8MW kan daardoor 24 uur per dag functioneren.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!