Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Nederlandse start-up Mayht overgenomen door Sonos

maandag 25 april 2022

Mayht, een Nederlandse start-up die een technologie heeft ontwikkeld om audiospeakers kleiner en compacter te maken zonder aan geluidskwaliteit in te boeten, komt in handen van speakerfabrikant Sonos. Het Amerikaanse bedrijf betaalt ongeveer 100 miljoen dollar voor Mayht.

32 jaar rond de aarde

maandag 25 april 2022

Op 24 april dit jaar draait de Hubble ruimtetelescoop al 32 jaar als een kunstmaan rondjes rond de aarde. De telescoop heeft tot nu toe 1,5 miljoen waarnemingen gedaan van ongeveer 50.000 hemellichamen.

Nederlands CO2-afvangbedrijf Carbyon wint prestigieuze prijs

zondag 24 april 2022

Carbyon heeft de XPRIZE Milestone Award gewonnen. De Eindhovense start-up krijgt de prijs voor het idee van een machine die CO2 uit de lucht zuivert. Het is de vijftiende Milestone Award die is uitgereikt door de Amerikaanse stichting XPRIZE, die zich inzet voor bescherming van het milieu.

‘Biobased bouwen kan stikstofcrisis deels oplossen’

donderdag 21 april 2022

Door de stikstofcrisis zijn veel nieuwbouwprojecten in ons land stilgelegd. Gasloos bouwen met biogene materialen (zoals hout en hennep) kan dat deels oplossen. ‘Ook aan de rand van een beschermd natuurgebied kan je met biobased houtbouw goed uit de voeten’, zegt Daan Bruggink, directeur en oprichter van ORGA architecten.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!