Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Smart island Astypalea

donderdag 21 april 2022

Griekenland telt duizenden bewoonde en onbewoonde eilanden. Tientallen jaren kwam de stroom op die eilanden van vervuilende electriciteitscentrales. De laatste jaren stapten enkele eilanden over op hernieuwbare energie en denken ze na over nieuwe manieren van transport. Daarbij maken ze slim gebruik van bestaande technologie.

Paasdagen even helemaal groen

donderdag 21 april 2022

Tijdens elke dag in het paasweekeinde had Nederland voor het eerst 100% hernieuwbare elektriciteit. Zo werd op zaterdagochtend tussen ongeveer 9:30 en 13:30 meer groene energie geproduceerd dan er in Nederland aan elektriciteit verbruikt werd.

Slimme bril voor blinden getest door Stevie Wonder

donderdag 21 april 2022

De Nederlandse start-up Envision maakt slimme brillen voor blinde en slechtzienden. De bril kan onder meer teksten voorlezen, de omgeving omschrijven en mensen herkennen. Wanneer hulp tekort schiet kan de bril ook iemand videobellen, die kan beschrijven wat door de bril te zien is.

Delft beste plek voor ondernemerschap

vrijdag 8 april 2022

Delft is opnieuw de beste plek voor ondernemerschap. Ook in 2020 kwam Delft als beste uit de bus. Delft en Westland worden gevolgd door Groot-Amsterdam. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse Entrepreneurial Ecosystem Index 2022 van de Universiteit Utrecht en Birch Consultants.

Delen netaansluiting wind-, zon- en energieopslag mogelijk

vrijdag 8 april 2022

Invest-NL, Ventolines en Energy Storage NL hebben de Cable Pooling Overeenkomst (CPO) met energieopslag gesloten. Met deze overeenkomst krijgen initiatiefnemers van duurzame energieprojecten de noodzakelijke, juridische handvatten om met één aansluiting voor wind, zon én opslag te werken.

Dow in drie fases naar duurzame chemische productie

vrijdag 8 april 2022

Chemisch bedrijf Dow heeft zijn plannen voor een duurzame productie gepresenteerd. In 3 stappen wordt de uitstoot van CO2 in 2050 naar 0 teruggebracht. “Elektrisch kraken is de holy grail, met groene energie kunnen we CO2-uitstoot volledig vermijden.”

Potentie voor productie groene waterstof in Nederland en Duitsland

donderdag 7 april 2022

Een gemeenschappelijke Duits-Nederlandse waterstofmarkt kan tussen nu en 2050 kan uitgroeien tot zeven maal de huidige omvang. Samenwerking tussen de buurlanden bij het ontwikkelen van een gemeenschappelijke waterstofmarkt en -infrastructuur levert veel kansen op voor het realiseren van een CO2-vrije economie in de regio.

Femto Engineering: 25 jaar oud, klaar voor nog weer 25 jaar

donderdag 7 april 2022

Femto Engineering, dit jaar precies 25 jaar oud, schuift met zijn diensten steeds meer naar voren in het ontwikkelproces van bedrijven. Het Delftse ingenieursbureau kan voor er maar een pennenstreek op papier staat aangeven wat de randvoorwaarden en impact van een bepaald ontwerp zal zijn. “Het heeft veel toegevoegde waarde als je dat een klant kunt aanbieden, al voordat er iemand in de werkplaats aan de slag is.”

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!