Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Sensor helpt tegen broekplassen

woensdag 16 december 2020

In je broek plassen is geen lolletje. Een nieuw medisch hulpmiddel, de SENS-U, meet hoe vol de blaas is en geeft zo nodig een seintje als het tijd is om te gaan plassen.

Wedstrijdje ver-plassen over solid state batterij

dinsdag 15 december 2020

Solid state batterijen gelden al decennia als de grote belofte in batterijenland. Door het vervangen van vloeibaar elektrolyt in Li-ion-batterijen door een vast materiaal kan de energiedichtheid omhoog en gaat de brandgevaarlijkheid omlaag. De batterij wordt minder gevoelig voor doorprikken en vorming van dendrieten die kortsluiting kunnen veroorzaken. Tot nu was niemand geslaagd in de grote uitdaging om een vast materiaal te vinden dat snel genoeg elektronen doorgeeft. Maar deze maand buitelen plotseling de bedrijven over elkaar heen met grootse aankondigingen over vaste-stof-batterijen.

Bestuurders TU/e zijn prominent aanwezig in Volkskrant Top-200

dinsdag 15 december 2020

ASML-topman Peter Wennink, sinds september voorzitter van de Raad van Toezicht van de TU/e, steeg dit jaar van plaats 28 naar 7 in de Volkskrant Top-200, het jaarlijkse overzicht van de krant van de invloedrijkste Nederlanders. Collegevoorzitter Robert-Jan Smits kwam vanuit niets terecht op plek 107. Tot voor zaterdag had Smits nog nooit van deze lijst gehoord. Hij is blij met de hoge positie van Wennink en met het feit dat de andere drie leden van de RvT - Mariëtte Hamer (22), Coen Teulings (160) en Louise Gunning (167) - erin staan.

Tip: Geen woorden maar daden voor industrie

dinsdag 15 december 2020

Remco de Boer maakt in de aanloop naar de verkiezingen een serie Studio Energie-podcasts met uitgesproken energiedeskundigen over hoe zij de energietransitie aan zouden pakken als ze minister waren. In de eerste aflevering horen we de Neder-Française Laetitia Ouillet (De Windvogel) die net klaar is met het opzetten van energie-instituut EIRES aan de TU/e.

NRC verwijdert suggestie van betrokkenheid TU/e en ASML bij spionagezaak

vrijdag 11 december 2020

In het artikel dat NRC gisteravond liet uitgaan over de twee Russische diplomaten die werden ontmaskerd als officieren van de Russische inlichtingendienst SVR, staat dat 'het voor de hand ligt dat het gaat om bedrijven als ASML en de TU Eindhoven’ als mogelijke organisaties waar de twee actief zouden zijn geweest. Volgens ASML en de TU/e is die suggestie op niets gebaseerd en op beider verzoek heeft de krant die passage inmiddels verwijderd, laat TU/e-woordvoerder Ivo Jongsma weten.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!