Opinie&Analyse

Met zulke vrienden…

©

Beetje dom wel van Wim Stam, oud-directeur van ECN Windturbine Testsite Wieringermeer, om naast deze semi-publieke functie met zijn eigen – gesubsidieerde – windmolens een miljoen te verdienen en ondertussen vol te houden dat er geen sprake van belangenverstrengeling was. Een beetje dom vooral om tegen de lamp te lopen, want zolang er geen haan naar kraaide, was het allemaal wel best, toch Wim?

Verloren race

©

Met veel bombarie presenteerde minister Henk Kamp van economische zaken op 18 januari het Energierapport. Hij rukte er speciaal voor uit naar een kwekerij in Pijnacker, die aardwarmte gebruikt en doorgeeft aan omliggende woningen.

Onbevreesd, maar kritisch

©

In zijn laatste termijn als president probeert Barack Obama nadrukkelijk iets na te laten voor de toekomst en doet hij zijn best te laten zien wat er allemaal nu al goed gaat in de VS.

Evenwicht in het olietijdperk Premium

©

‘Het stenen tijdperk eindigde niet omdat de stenen opraakten’: het is een van de geliefde uitspraken van duurzame-energieliefhebbers. Er kwam gewoon iets beters voor in de plaats.

Opladen zonder draden

© Ossia

Mobieltjes zijn draadloos, tot het tijd is ze op te laden. Sommige smartphones zijn weliswaar op basis van inductie in speciale houders draadloos op te laden, maar dit duurt lang, er is een zeer korte afstand nodig tussen lader en telefoon, en het is onmogelijk het mobieltje te gebruiken tijdens het laden. In 2016 wordt dat mogelijk anders, als we de eerste draadloze opladers zien op basis van magnetische resonantie, waarbij het mobieltje misschien op 1 of 2 m van de lader kan zijn.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!