Opinie&Analyse

Ouderwets geweldig Amerika Premium

©

Een van de dingen die Donald Trump twee weken geleden in zijn overwinningstoespraak noemde, was de matige toestand van de Amerikaanse infrastructuur. Dat was, na een jaar van onwaarheden en opruiende overdrijvingen en combinaties daarvan, in zekere zin hoopgevend: de aanstaande president van Amerika aanvaardde zijn verkiezing met een vaststelling die klopte.

Wind verdient voorrang Premium

Windpark Krammer

© Windpark Krammer

Energiecoöperaties zitten in de lift. Het aantal burger­initiatieven voor een gezamenlijke aanpak van duurzame elektriciteitsopwekking uit zon of wind ligt nu op 313; vorig jaar waren dat er 220. In opgesteld vermogen beschikken die coöperaties nu over in totaal 23 MWp uit zonnepanelen, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, en 115 MW uit windturbines, een toename van 33,8 MW.

Trumps agenda voor de technieksector Premium

Trump

© Gage Skidmore

Wat betekent een president Donald Trump voor de wereld van technologie? Het is een belangrijk gegeven dat de Republikeinen ook de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben. Ze kunnen daardoor hun – en misschien Trumps – agenda er doorheen drukken.

Mijn secretaresse Amy Premium

©

Het heeft bijna een half jaar geduurd voordat ik haar eindelijk tot mijn team mocht rekenen: mijn nieuwe secretaresse Amy. Zes maanden lang heb ik zuchtend zitten afwachten; niet wetend wanneer ze precies kon beginnen. En tóch wist ik zeker: haar moet ik hebben.

Geen stroomversnelling

©

Elektrisch rijden in Nederland is nog lang niet door de valley of death. Kamp moet daarom nog jaren de portemonnee trekken, betoogt Erwin Boutsma.

Verticaal transport 2.0

Johan Herrenberg

©

Als kind, in Amsterdam, ging ik met vriendjes regelmatig ‘op avontuur’. Wij verlieten dan onze vertrouwde Kinkerbuurt om aangrenzende of verder gelegen buurten te verkennen.

Deel deze pagina
1000x TW

TW viert haar duizendste editie! Wat is er terechtgekomen van de ideeën en innovaties van 20 jaar geleden?

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven