Opinie&Analyse

Vissen uit een te kleine vijver

Mischa Brendel

Enkele weken geleden ‘dreigde’ Jan Mengelers, CvB-voor­zitter van de TU/e, een numerus fixus in te moeten stellen voor misschien wel de helft van de vijftien bacheloropleidingen aan de technische onderwijsinstelling.

Lunatics (2) Premium

De NASA gaat het mooi niet doen. In februari stelde de Amerikaanse president Donald Trump voor om de eerste vlucht met de nieuwe grote Amerikaanse ruimte­raket meteen met een bemanning uit te rusten. Nou, dat leek NASA-directeur Robert Lightfoot wel wat. Hij zou een en ander laten uitzoeken, maar uit alles bleek: op hem kon je rekenen. 

Van splijting naar fusie

Van alle Grote Technologische Instituten (GTI’s) die door overheid en bedrijven zijn opgericht is ECN niet alleen de jongste organisatie, maar ook de organisatie die het meest heen en weer is geslingerd door veranderingen in tijdgeest en techniek.

Om te huilen Premium

Afgelopen weekend brak er een nieuwe wereldoorlog uit, die 75.000 terreuraanslagen kende en woedde in 99 landen.

De kunstmatige kroongetuige Premium

De mens is een relationeel wezen, al vanaf de baarmoeder, een gegeven dat in deze 21ste eeuw weer een hele eigen invulling krijgt. Dankzij machine learning en kunstmatige intelligentie komt de interactie mens-ding op een steeds hoger niveau te liggen.

Teren op het verleden

Naar verluidt vult de mailbox van formateur Schippers zich nog dagelijks met nieuwe verlanglijstjes en demissionair premier Rutte grapt al over ‘twee keer de rijksbegroting’ als hij alle wensen moet honoreren.

Vliegende (hans)worsten Premium

United Airlines heeft nieuw beleid! Vorige week heeft de maatschappij besloten dat passagiers niet meer bewusteloos mogen worden geslagen om ze het vliegtuig uit te werken.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven