Opinie&Analyse

Papier, potlood en turflijstjes

Christian Jongeneel

Bij de verkiezingen op 15 maart zullen de stemmen met de hand worden geteld. Op de individuele stembureaus gebeurde dat vanwege de afschaffing van de stemcomputer al, maar die stemmen werden dan softwarematig doorgegeven en opgeteld tot een eindresultaat.

Gaten in Amerika Premium

Micheal Persson

Zondag brak er bijna een dam door in Californië. Hij kon binnen een uur bezwijken, waarschuwden de autoriteiten, en toen begonnen de scènes uit een rampenfilm.

De mens dient het gemak Premium

Ik werk parttime bij de Rabobank. Een saaie job, want ik help altijd dezelfde klant. Ook verdien ik er geen eurocent mee. Maar dankzij een apparaatje van mijn baas blijft de tijd die ik in mijn klant moet steken gelukkig binnen de perken...

China zet zwaar in op chipproductie Premium

Het lint van de nieuwe, ruim € 22,4 miljard kostende chipfabriek in Wuhan was nog maar net doorgeknipt, of Tsinghua Unigroup, China’s grootste chipbedrijf, kondigde alweer de bouw van een faciliteit in Nanjing aan. Geschatte kosten: € 28 miljard.

Trump, Kamp & Kolen

Trumps belofte om de kolenindustrie nieuw leven in te blazen is even dom als onhaalbaar. Maar het past Nederland niet om daar iets van te vinden.

Drenthe kampt met windenergie Premium

De provincie Flevoland is de Nederlandse recordhouder als het aankomt op het opwekken van windenergie

© Raymond Klaassen

‘Ik kan niet zo maar een beetje aanklooien. De hele procedure voor dit park is doorlopen. Ik ben klaar. Alles is helemaal vastgelegd. De Raad van State zal zich medio 2017 uitspreken over de bezwaren.’ Niet het woordgebruik dat je van een bewindsman zou verwachten, maar zo luidde de toelichting van minister Henk Kamp (EZ) bij zijn besluit een door de Kamer aangenomen motie niet uit te voeren; geciteerd in het Dagblad van het Noorden, 19 januari.

Elektrische bus neemt straatbeeld over Premium

© Hermes

De eerste reguliere inzet van elektrische bussen vindt sinds 2013 plaats op Schiermonnikoog, waar zes bussen met elektromotoren rijden. Maar de schaal, de gebruiksintensiteit en de aantallen reizigers zijn van een andere orde dan nu in Zuidoost-Brabant. Daar startte Connexxion-bedrijf Hermes eind vorig jaar met een tienjarige regionale concessie voor de reguliere inzet van een groot aantal elektrische bussen. Inzet op deze schaal betekent een Europese en misschien wel een wereldprimeur.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven