Opinie&Analyse

ECN ontvlecht activiteiten Petten

ECN Een luchtfoto van de ECN-faciliteiten in Petten

© ECN

De regering wil een nieuw onderzoekscentrum voor de energietransitie dat onderdeel is van TNO. Voorwaarde daarvoor is dat de activiteiten in Petten worden ontvlochten, schrijft minister Kamp aan de Tweede Kamer.

Eenpersoonseiland ontsloten

Johan Herrenberg

©

Internet is een Amerikaanse uitvinding. Op dit moment telt het 3,5 miljard gebruikers wereldwijd en Azië denkt het komende decennium 1 miljard nieuwe ‘netizens’ te verwelkomen. In het tweede kwartaal van 2016 bestonden er liefst 7,9 miljoen domeinnamen. Het succes en de impact van het internet overtreffen alles wat men er oorspronkelijk, tijdens de Koude Oorlog, mee had bedoeld.

Amerikaans ATB blijft uit

Hoboken train crash New Jersey

©

De VS heeft het grootste spoorwegnetwerk ter wereld. Het wordt echter voornamelijk gebruikt voor vrachtvervoer. Alleen in de noordoostelijke corridor – Boston, New York, Washington DC – pakken miljoenen forenzen de trein. De Amerikaanse spoorwegen hobbelen qua efficiëntie, technologie en veiligheid ver achter Europa aan. De fundamentele oorzaak: te weinig investeringen.

Technologisch tieneridool

©

Zijn er eigenlijk nog mensen die Elon Musk durven tegenspreken? Vorige week presenteerde het technologische tieneridool op een ruimte­vaart-­congres in Guadalajara zijn Mars-plannen. Hoe deze spreekbeurt het bedrijf heeft kunnen verlaten is een eerste raadsel. Dat hij tot zoveel enthousiasme in de congreszaal kon leiden is het tweede. Dat hij vervolgens ook door veel media bloedserieus werd genomen is het derde.

Legacy software: wel de lusten, minder lasten Premium

NACA

© NACA

Software-systemen uit het verleden functioneren vaak nog uitstekend, maar de beveiliging ervan en integratie met nieuwe systemen zijn lastig te realiseren. Een voordeel van deze zogenoemde legacy software is dat het vaak stabiele systemen zijn: alle bugs zijn er in de loop van de jaren uitgehaald, wat het betrouwbare software maakt.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven