Opinie&Analyse

Exodus

©

Is het vertrek van knuffelwetenschapper Maaike Kroon naar Abu Dhabi het begin van een Exodus? En wat zouden haar échte motieven zijn?

Flexibele praktijken Premium

©

Volkswagen ligt onder vuur, maar wie oude TNO-rapporten erop naslaat, ziet dat de Duitse autofabrikant niet de enige is. Michael Persson vraagt zich af waarom ze er zo lang mee wegkwamen.

De grote auto-show

©

Autofabrikanten afficheren zichzelf graag als duurzaam en innovatief. Deze week wemelde het op de autobeurs IAA in Frankfurt weer van de elektrische en zuinige auto’s, waarmee de fabrikanten maar willen aangeven: ‘Wij pakken onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen klimaatverandering en milieuvervuiling.’

Illusie van schoon aardgas

©

‘Laten we beginnen steenkool te vervangen door aardgas. Een gascentrale stoot de helft minder CO2 uit dan een kolencentrale.’ Aardgasbedrijven en -lobbyisten worden niet moe dit mantra te herhalen in discussies over het verminderden van de CO2-uitstoot. ‘Aardgas is de schoonste fossiele brandstof’, blijven ze herhalen. Het is waar dat aardgas zorgt voor een stuk minder rookgassen dan kolen en aardolie, maar toch valt er op beide mantra’s veel af te dingen.

Deel deze pagina
Word abonnee

Sluit nu een abonnement af en ontvang elke week het laatste technische nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Technisch Weekblad.

Meld je nu aan!