Opinie&Analyse

OS-talgie

Microsoft gaat het anders aanpakken: de reus uit Redmond biedt Windows 10 voortaan aan als een service (WaaS).

Tragische torenbrand

© Natalie Oxford

Tientallen doden en evenzoveel vermisten zijn het trieste gevolg van een grote brand in Grenfell Tower, een flat van 24 verdiepingen in Kensington, een van de rijkste wijken in Londen. De flat stond in een arm deel van de wijk.

Armzalige keuzes

De brand in Grenfell Tower in Londen vorige week was, zoals elke ramp, een aaneenschakeling van fouten en foutjes. Van de (waarschijnlijke) kortsluiting in de koelkast tot de verspreiding van het vuur via de gevelplaten: er was een weg langs zwakke plekken en verkeerde besluiten die tot gruwelijke gevolgen leidde.

De belofte van de EPR blijft uit Premium

© Kallerna

Het Franse AREVA noemt de European Pressurized Reactor (EPR) de meest efficiënte en veilige kernreactor ter wereld. Dat is te zeggen: in theorie. Want tot nu toe is het nog geen enkele partij gelukt om daadwerkelijk een functionerend exemplaar te bouwen.

Kijken met de oren Premium

Stel je voor… je hele wereld speelt zich af in grijswaarden. Geen bloedrode lippen, geen zachtblauwe lucht, nee zelfs geen Groenland… alles is alleen maar grijs.

Tweede Kodak

Mischa Brendel

Een opmerkelijke oproep van Shell-topman Ben van Beurden vorige week: hij waarschuwde de Amerikaanse president Donald Trump om niet uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven