Opinie&Analyse

Betere bouwsector: faire prijs

Vorig jaar organiseerde Rijkswaterstaat Marktvisiecafés waarin met de bouwsector werd gediscussieerd over hoe een einde te maken aan ‘vechtcontracten’ en juridisch gehakketak over bijkomende onvoorziene kosten bij grote projecten. Want die zijn nog steeds aan de orde van de dag.

Extravert narcisme Premium

Vorige week verscheen Martin Shkreli voor een parlementaire onderzoekscommissie in Washington. U kent hem wel, de jonge goudzoeker die na een paar hedgefunds op Wall Street inzag dat hij met pillen meer kon verdienen.

Ingezonden brief: Betrek lokale consumenten bij waterhergebruik

© W.E.T. GmbH

Hoewel technisch experts en veel beleidsmakers niets liever zouden willen dan dat de discussie over waterhergebruik wordt losgekoppeld van termen als ‘toilet-to-tap’, ‘bah’, ‘vies’ en ‘eng’, blijven deze associaties hardnekkig de kop opsteken. En dit terwijl in het licht van de toenemende watertekorten de voordelen en wellicht zelfs noodzaak van waterhergebruik zo evident zijn.

Franse kettingreactie bereikt Engelse kernreactor Premium

© schoella

Om te voorkomen dat het Franse kernenergiebedrijf Areva failliet gaat wil de Franse regering dat het overheids-elektriciteitsbedrijf EDF Areva overneemt. Maar dan heeft EDF niet genoeg kapitaal voor de start van de bouw van kerncentrales in Engeland. Daardoor moet Engeland kolencentrales langer in bedrijf houden.

Met zulke vrienden…

Beetje dom wel van Wim Stam, oud-directeur van ECN Windturbine Testsite Wieringermeer, om naast deze semi-publieke functie met zijn eigen – gesubsidieerde – windmolens een miljoen te verdienen en ondertussen vol te houden dat er geen sprake van belangenverstrengeling was. Een beetje dom vooral om tegen de lamp te lopen, want zolang er geen haan naar kraaide, was het allemaal wel best, toch Wim?

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven