Opinie&Analyse

Verloren race

Met veel bombarie presenteerde minister Henk Kamp van economische zaken op 18 januari het Energierapport. Hij rukte er speciaal voor uit naar een kwekerij in Pijnacker, die aardwarmte gebruikt en doorgeeft aan omliggende woningen.

Onbevreesd, maar kritisch

In zijn laatste termijn als president probeert Barack Obama nadrukkelijk iets na te laten voor de toekomst en doet hij zijn best te laten zien wat er allemaal nu al goed gaat in de VS.

Evenwicht in het olietijdperk Premium

‘Het stenen tijdperk eindigde niet omdat de stenen opraakten’: het is een van de geliefde uitspraken van duurzame-energieliefhebbers. Er kwam gewoon iets beters voor in de plaats.

Opladen zonder draden

© Ossia

Mobieltjes zijn draadloos, tot het tijd is ze op te laden. Sommige smartphones zijn weliswaar op basis van inductie in speciale houders draadloos op te laden, maar dit duurt lang, er is een zeer korte afstand nodig tussen lader en telefoon, en het is onmogelijk het mobieltje te gebruiken tijdens het laden. In 2016 wordt dat mogelijk anders, als we de eerste draadloze opladers zien op basis van magnetische resonantie, waarbij het mobieltje misschien op 1 of 2 m van de lader kan zijn.

Verlanglijstje

Wordt 2016 het jaar van de vr-bril? Van de drones? Van het internet of things? Van neurale netwerken? Van elektrisch rijden? Ongetwijfeld.

Een hoge vlucht

Drones, of UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles), waren oorspronkelijk bedoeld als een zoekinstrument voor tonijnvissers, alleen: die beten niet. Na 9/11 deed de Amerikaanse defensie dat wél.

Cyberbeveiliging: goed voorbeeld doet goed volgen Premium

Stichting SURF, de organisatie van samenwerkende Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, heeft net als vorig jaar een rapport gepubliceerd om onderwijs- en onderzoeksinstellingen te helpen zich beter te beveiligen tegen digitale dreigingen. Volgens het rapport Cyberdreigingsbeeld 2015 zijn identiteitsfraude, verstoring van ict en spionage de belangrijkste bedreigingen.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven