Opinie&Analyse

Rekenkundige mist over Groninger gasveld Premium

© NAM

De modellen om het verband tussen de gaswinning in het Groningen-veld en de aardbevingen in de provincie te berekenen, buitelen inmiddels over elkaar heen. Voor de gemiddelde Groninger is er geen touw meer aan vast te knopen, ook omdat de discussie zich op werkelijk alle niveaus ontvouwt.

Wetenschap aan adviesdrift ten onder

Hoe kleiner het land hoe groter het aantal adviezen over wetenschap, technologie en innovatie, stelt Fridus Valkema. En hij ziet het alleen maar erger worden, nu ook de samenleving een stem krijgt in het wetenschapsbeleid.

Privacy wapenwedloop

Microsoft opent volgend jaar twee nieuwe datacentra in Duitsland voor gebruikers die bang zijn dat hun geheimen anders in handen van de Amerikaanse overheid belanden.

Een krakend geraamte

VS-correspondent Michael Persson constateert dat de verkiezing van individu boven collectief in de VS zich ook uitstrekt over basale voorzieningen als infrastructuur. Amerikanen houden wel van voorzieningen, maar niet van de overheid. Niemand wil ervoor betalen.

Ingenieurs ondergewaardeerd op wervingssites

De wervingssites van de technische topbedrijven zijn ondermaats, denkt Bas van de Haterd, in 2015 voor het negende jaar organisator van Digitaal-Werven, een uitgebreid onderzoek onder meer dan 450 organisaties naar hun digitale sollicitatie-ervaring. Voor TW zet hij zijn observaties op een rijtje.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven