Opinie&Analyse

Gespleten kernsplijting

De gang van zaken rond de bij Petten geplande bouw van de reactor PALLAS laat zien hoe gespleten politici kunnen reageren. In het openbaar staat de Noord-Hollandse gedeputeerde Jaap Bond pal voor PALLAS. In een geheime vergadering uit hij zijn twijfels over de financiële haalbaarheid. Als de geheimen uitlekken reageert Bond getergd.

Mensendingen

Ooit vulde een computer een zaal, nu zit hij in onze zak. Of op ons lichaam: wearables

Mens vs Computer

De afgelopen weken waren goed voor het ego van ons mensen. Waar politici en gerespecteerde wetenschappers als Stephen Hawking waarschuwen voor een robotrevolutie, blijkt de menselijke geest de afgelopen weken op verschillende terreinen de vloer aan te vegen met computerintelligentie. Drie aardige anekdotes.

Topsectoren naar de kringloop Premium

De topsectoren van de kabinetten Rutte kunnen naar de kringloop. Twee rapporten maken duidelijk wat al langer een publiek geheim was: het EZ-beleid werkt niet. Het is te bureaucratisch, de bedrijven krijgen te weinig subsidie en zoeken hun heil elders. Bedrijven stemmen met hun voeten.

Zonder handen

Autonoom rijden is de toekomst, maar die is niet helemaal vrij van zorgen, betoogt Michael Persson. Vooralsnog worden bestuurders alleen maar nerveuzer, en fabrikanten doen hun uiterste best alle verantwoordelijkheden af te schuiven.

Big brother data

Big Data, het doorzeven van grote hoeveelheden informatie op zoek naar verbanden, is vaak minder ingewikkeld dan gedacht.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven