Opinie&Analyse

Oneerlijk verdeeld

Het huidige kabinet moet hard aan de slag met de CO2-uitstoot, wil het zich houden aan de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs.

Ad hoc-beleid

Gerald Schut

Mijn eerste commentaar als redacteur van TW. En direct valt mij de eer te beurt om te trekken aan de gordiaanse Groningse gaswinningsknoop waarin minister Wiebes (EZK) verstrikt is geraakt. ‘Zo klem als een deur’ zit hij, in eigen woorden. Voor de veiligheid in Groningen moet de winning in de provincie op last van het SodM per direct drastisch omlaag van 21,7 miljard nu naar 12 miljard m3 per jaar. Maar hoe?

Vals alarm Premium

Zo simpel was het dus om een kernoorlog te beginnen, in de hoofden van de mensen. Eén verkeerde klik in een pull-down-menuutje op een computer. Het bleek moeilijker de oorlog te eindigen dan hem te beginnen.

Mel Kroon geeft stokje over Premium

Mel Kroon

© TenneT

Na zestien jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur van TenneT, het staatsbedrijf dat het hoogspanningsnet in Nederland – en een groot deel van Duitsland  beheert, maakt Mel Kroon later dit jaar plaats voor zijn opvolger. In zijn periode als ceo maakte TenneT een sterke groei door; in beurswaarde steeg het bedrijf van  500 miljoen naar  20 miljard.

‘Dat stuur blijft voorlopig zitten’ Premium

Volgens futurologen rijden we spoedig in volledig autonome auto’s. Carlo van de Weijer stelt echter andere prioriteiten: we moeten auto’s eerst inherent veilig maken door ze in te laten grijpen als ongelukken dreigen. Nederland loopt achter in het stimuleren van slimme technieken om dat te doen.

Lichtsnelle munten Premium

Laten we het eens over geld hebben. Geld is het sturingsmiddel bij uitstek. Wie of wat daaraan morrelt, komt aan de macht.

Bouwen op olie en gas

Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) stijgt de wereldwijde vraag naar olie de komende jaren met meer dan 400 miljoen vaten van 160 liter per jaar.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven