Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Auto gehackt, geen paniek  Premium

woensdag 16 maart 2016

Doordat fabrikanten auto’s uitrusten met steeds meer software en elektronica, worden deze steeds kwetsbaarder voor hackers. Volgens de ANWB rijden er in Nederland 100.000 auto's rond waarvan de computerbeveiliging niet op orde is.

Het paard van Troje

vrijdag 11 maart 2016

Ik ben erg blij met Netflix: de abonnementsdienst biedt voor mij interessante programma’s en films. Hetzelfde geldt voor de dienst Spotify wat betreft muziek. beiden bieden een groot en divers aanbod waar ik in kan duiken wanneer het mij uitkomt, in plaats van het op vaste tijden luisteren of kijken naar een voorgeschoteld menu.

Sluizen of een kering?  Premium

vrijdag 4 maart 2016

De Maeslantkering is het sluitstuk van de Deltawerken. De grootste beweegbare kering ter wereld moet een vloedgolf van 5 m boven NAP kunnen tegenhouden en zo één tot anderhalf miljoen mensen beschermen als het water in Rotterdam 3 m boven NAP dreigt te komen.

Ieder voor zich

donderdag 3 maart 2016

Vorige week ben ik overgestapt op een andere energieleverancier en net als bij de meeste mensen – vermoed ik – speelde ook bij mij een gunstige prijs een doorslaggevende rol. Groene energie wordt – gelukkig – steeds belangrijker, maar als puntje bij paaltje komt, mag de portemonnee niet teveel bloeden.

Discussie over biomassa-bijstook  Premium

donderdag 18 februari 2016

Op 9 februari presenteerden Stichting Natuur & Milieu en energieonderneming Eneco een rapport van onderzoeks- en adviesbureau CE Delft naar alternatieven voor het meestoken van biomassa in kolencentrales.

Betere bouwsector: faire prijs

woensdag 17 februari 2016

Vorig jaar organiseerde Rijkswaterstaat Marktvisiecafés waarin met de bouwsector werd gediscussieerd over hoe een einde te maken aan ‘vechtcontracten’ en juridisch gehakketak over bijkomende onvoorziene kosten bij grote projecten. Want die zijn nog steeds aan de orde van de dag.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!