Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Verlanglijstje

dinsdag 12 januari 2016

Wordt 2016 het jaar van de vr-bril? Van de drones? Van het internet of things? Van neurale netwerken? Van elektrisch rijden? Ongetwijfeld.

Een hoge vlucht

donderdag 17 december 2015

Drones, of UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles), waren oorspronkelijk bedoeld als een zoekinstrument voor tonijnvissers, alleen: die beten niet. Na 9/11 deed de Amerikaanse defensie dat wél.

Cyberbeveiliging: goed voorbeeld doet goed volgen  Premium

donderdag 17 december 2015

Stichting SURF, de organisatie van samenwerkende Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, heeft net als vorig jaar een rapport gepubliceerd om onderwijs- en onderzoeksinstellingen te helpen zich beter te beveiligen tegen digitale dreigingen. Volgens het rapport Cyberdreigingsbeeld 2015 zijn identiteitsfraude, verstoring van ict en spionage de belangrijkste bedreigingen.

De papieren tijger van Bussemaker

donderdag 10 december 2015

De universiteiten kunnen opgelucht ademhalen, stelt columnist Fridus Valkema. De angst dat de Nationale Wetenschapsagenda de zoveelste directe bemoeienis van de overheid met het onderzoek zal worden is ongegrond.

Designer baby’s

donderdag 10 december 2015

De wetenschap laat zich van zijn beste kant zien in de discussie rond germline editing en andere technieken om het menselijk genetisch materiaal te veranderen. 

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!