Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Ingezonden brief: Betrek lokale consumenten bij waterhergebruik

donderdag 11 februari 2016

Hoewel technisch experts en veel beleidsmakers niets liever zouden willen dan dat de discussie over waterhergebruik wordt losgekoppeld van termen als ‘toilet-to-tap’, ‘bah’, ‘vies’ en ‘eng’, blijven deze associaties hardnekkig de kop opsteken. En dit terwijl in het licht van de toenemende watertekorten de voordelen en wellicht zelfs noodzaak van waterhergebruik zo evident zijn.

Franse kettingreactie bereikt Engelse kernreactor  Premium

woensdag 10 februari 2016

Om te voorkomen dat het Franse kernenergiebedrijf Areva failliet gaat wil de Franse regering dat het overheids-elektriciteitsbedrijf EDF Areva overneemt. Maar dan heeft EDF niet genoeg kapitaal voor de start van de bouw van kerncentrales in Engeland. Daardoor moet Engeland kolencentrales langer in bedrijf houden.

Marvin Minsky (1927 - 2016)  Premium

donderdag 4 februari 2016

Al vroeg in de jaren vijftig fantaseerden schrijvers en journalisten over de toekomst van computers en robots met intelligentie die de menselijke zou evenaren of zelfs passeren.

Lokaal is de graal  Premium

donderdag 4 februari 2016

Een van mijn Facebook-‘vrienden’ postte laatst een foto waar ook ondergetekende op stond. Door een combinatie van een totaal misplaatst gevoel voor timing, een wijntje en slechte lichtinval stond ik erop alsof ik net de casting voor de remake van The Exorcist achter de rug had. Wat die vriend vooral hilarisch vond: Facebook zag meteen dat ik het was en kwam subiet met de suggestie mij te taggen. Wat de vriend in kwestie uiteraard onmiddellijk deed.

Met zulke vrienden…

woensdag 3 februari 2016

Beetje dom wel van Wim Stam, oud-directeur van ECN Windturbine Testsite Wieringermeer, om naast deze semi-publieke functie met zijn eigen – gesubsidieerde – windmolens een miljoen te verdienen en ondertussen vol te houden dat er geen sprake van belangenverstrengeling was. Een beetje dom vooral om tegen de lamp te lopen, want zolang er geen haan naar kraaide, was het allemaal wel best, toch Wim?

Verloren race

vrijdag 29 januari 2016

Met veel bombarie presenteerde minister Henk Kamp van economische zaken op 18 januari het Energierapport. Hij rukte er speciaal voor uit naar een kwekerij in Pijnacker, die aardwarmte gebruikt en doorgeeft aan omliggende woningen.

Het digitale ongemak  Premium

donderdag 28 januari 2016

Meer mensen op de wereld hebben een mobieltje dan toegang tot drinkwater, laat staan tot een toilet. In die zin kun je de digitale revolutie dus zeker een succes noemen.

Onbevreesd, maar kritisch

vrijdag 22 januari 2016

In zijn laatste termijn als president probeert Barack Obama nadrukkelijk iets na te laten voor de toekomst en doet hij zijn best te laten zien wat er allemaal nu al goed gaat in de VS.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!