Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

‘Quotilde’

donderdag 3 december 2015

Paniek in de politiek. De Wet Bestuur & Toezicht moest vrijwillig leiden tot 30 % vrouwen in de Nederlandse bedrijfstop, maar dat is niet gelukt. Dat blijkt uit de Bedrijvenmonitor, een steekproef bij een kleine 5.000 bedrijven die onder de wet vallen. De realiteit vandaag de dag is dat raden van bestuur voor 9,6 % uit vrouwen bestaan en raden van commissarissen voor 11,2 %.

Glazen plafonds en trappen

woensdag 2 december 2015

Het glazen plafond. Oh oh, de ironie. Met zulke termen smoor je elke vrouwelijke ambitie voor leiderschap subiet in de kiem, betoogt Vivianne Bendermacher.

Rekenkundige mist over Groninger gasveld  Premium

donderdag 26 november 2015

De modellen om het verband tussen de gaswinning in het Groningen-veld en de aardbevingen in de provincie te berekenen, buitelen inmiddels over elkaar heen. Voor de gemiddelde Groninger is er geen touw meer aan vast te knopen, ook omdat de discussie zich op werkelijk alle niveaus ontvouwt.

Wetenschap aan adviesdrift ten onder

donderdag 19 november 2015

Hoe kleiner het land hoe groter het aantal adviezen over wetenschap, technologie en innovatie, stelt Fridus Valkema. En hij ziet het alleen maar erger worden, nu ook de samenleving een stem krijgt in het wetenschapsbeleid.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!