Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Japan keert schoorvoetend terug naar kernenergie  Premium

woensdag 29 april 2015

De rechter van de Japanse regio Kagoshima geeft groen licht voor het opstarten van twee kerncentrales. Het gaat om Sendai 1 en 2, drukwaterreactoren met elk 846 MW. Dit zijn de eerste twee reactoren die weer in bedrijf mogen komen na het ongeluk met de kerncentrale Fukushima op 11 maart 2011.

Statiegeld: liever lui dan moe

woensdag 29 april 2015

Na jaren van getouwtrek lijkt het erop dat het statiegeld op pet-flessen gaat verdwijnen ten faveure van de Plastic Hero containers die de afgelopen jaren in het straatbeeld zijn verschenen. Dat is jammer, niet alleen omdat de hoeveelheid zwerfafval (op te ruimen op kosten van de belastingbetaler) naar verwachting zal toenemen, maar ook omdat het een keuze betekent voor laagwaardige technologie in plaats van innovatie.

Maatschappijoptimalisatie  Premium

woensdag 29 april 2015

Het werd gewoon hardop gezegd, twee weken geleden tijdens de meerdaagse cyberconferentie in Den Haag. ‘Internet is niet langer een communicatienetwerk, internet is een controlenetwerk’, zei Laura DeNardis.

Rechtszaak om lithium-ion  Premium

woensdag 15 april 2015

Er is een miljardenverslindende race gaande om batterijen te ontwikkelen met een energiedichtheid die hoog genoeg is om de doodsteek te geven aan de interne verbrandingsmotor. Voorlopig is daarbij de meeste hoop – en investeringsgeld – gevestigd op lithiumiontechnologie.

Overheden zetten techbedrijven klem  Premium

woensdag 15 april 2015

Terwijl de meeste aandacht uitgaat naar hackers, al dan niet in overheidsdienst, als grootste bedreiging voor veiligheid en privacy op internet, komen grootheden als Apple, Google en Microsoft ook steeds meer in de knel door tegenstrijdige eisen van wetgevers op verschillende plekken in de wereld.

De acceptatie van robots

woensdag 15 april 2015

VPRO Tegenlicht heeft dit seizoen robots in het vizier. Bracht het documentaireprogramma in maart nog een uitzending over het effect van robots op de arbeidsmarkt, in de aflevering van 10 mei staat de sociale robot centraal.

Algoritmen als leidende draad

woensdag 15 april 2015

Met de snelle groei van het internet en big data, krijgen algoritmen die deze data­stromen moeten interpreteren een steeds grotere rol. Algoritmen bepalen onder meer welke berichten wij voorgeschoteld krijgen op Facebook, hoeveel rente we op onze leningen betalen, welke route we nemen naar een bestemming, en hoeveel we betalen voor een product.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!