Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Mens vs Computer

donderdag 29 oktober 2015

De afgelopen weken waren goed voor het ego van ons mensen. Waar politici en gerespecteerde wetenschappers als Stephen Hawking waarschuwen voor een robotrevolutie, blijkt de menselijke geest de afgelopen weken op verschillende terreinen de vloer aan te vegen met computerintelligentie. Drie aardige anekdotes.

Topsectoren naar de kringloop  Premium

donderdag 29 oktober 2015

De topsectoren van de kabinetten Rutte kunnen naar de kringloop. Twee rapporten maken duidelijk wat al langer een publiek geheim was: het EZ-beleid werkt niet. Het is te bureaucratisch, de bedrijven krijgen te weinig subsidie en zoeken hun heil elders. Bedrijven stemmen met hun voeten.

Zonder handen

vrijdag 23 oktober 2015

Autonoom rijden is de toekomst, maar die is niet helemaal vrij van zorgen, betoogt Michael Persson. Vooralsnog worden bestuurders alleen maar nerveuzer, en fabrikanten doen hun uiterste best alle verantwoordelijkheden af te schuiven.

Big brother data

donderdag 22 oktober 2015

Big Data, het doorzeven van grote hoeveelheden informatie op zoek naar verbanden, is vaak minder ingewikkeld dan gedacht.

Exodus

dinsdag 6 oktober 2015

Is het vertrek van knuffelwetenschapper Maaike Kroon naar Abu Dhabi het begin van een Exodus? En wat zouden haar échte motieven zijn?

De startup wordt het bos in gestuurd  Premium

vrijdag 2 oktober 2015

Startups zien soms door de bomen het bos niet meer, betoogt Fridus Valkema. Maar er zijn in elk geval voldoende regelingen. Dat kan niet gezegd wordne van de fiscale voordelen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!