Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Flexibele praktijken  Premium

woensdag 23 september 2015

Volkswagen ligt onder vuur, maar wie oude TNO-rapporten erop naslaat, ziet dat de Duitse autofabrikant niet de enige is. Michael Persson vraagt zich af waarom ze er zo lang mee wegkwamen.

De grote auto-show

dinsdag 22 september 2015

Autofabrikanten afficheren zichzelf graag als duurzaam en innovatief. Deze week wemelde het op de autobeurs IAA in Frankfurt weer van de elektrische en zuinige auto’s, waarmee de fabrikanten maar willen aangeven: ‘Wij pakken onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen klimaatverandering en milieuvervuiling.’

Illusie van schoon aardgas

donderdag 17 september 2015

‘Laten we beginnen steenkool te vervangen door aardgas. Een gascentrale stoot de helft minder CO2 uit dan een kolencentrale.’ Aardgasbedrijven en -lobbyisten worden niet moe dit mantra te herhalen in discussies over het verminderden van de CO2-uitstoot. ‘Aardgas is de schoonste fossiele brandstof’, blijven ze herhalen. Het is waar dat aardgas zorgt voor een stuk minder rookgassen dan kolen en aardolie, maar toch valt er op beide mantra’s veel af te dingen.

Het uur van de robot

donderdag 17 september 2015

Charlie Chaplins Modern Times (1936) treft met zijn eerste 18 minuten het kloppende hart van het tweede industriële tijdperk.

Akademie te beschaafd voor de lobby  Premium

vrijdag 11 september 2015

Het blijft een raadsel waarom de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) bij de laatste kabinetsformaties niet veel harder aan de bel heeft getrokken over de teloorgang van het budget voor wetenschappelijk onderzoek. 

Gevangen in het gasnet

donderdag 10 september 2015

Nederland heeft het Groninger aardgas jarenlang gezien als een soort knapzak van Douwe Dabbert, waar je kunt uithalen wat je nodig hebt, maar steeds duidelijker wordt hoe de Staat zich heeft laten vangen in het eigen gasnet. 

Alle initiatieven afgeschoten  Premium

vrijdag 4 september 2015

Een van de wonderen van mijn nieuwe land (ik ben net gearriveerd in New York), dit land vol topuniversiteiten, Nobelprijs­winnaars en revolutionaire tech-pioniers, is het schietgeweer.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!