Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Individualisering in de geneeskunde

donderdag 3 september 2015

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgt € 15 miljoen van de EU om het reeds hoogaangeschreven Nederlandse onderzoek naar personalized medicine meer momentum te geven. 

Het rookgordijn van Greenpeace

vrijdag 28 augustus 2015

Volgens Greenpeace is ‘de kans op een olieramp bij oliewinning in het Noordpoolgebied 75 %’. Zonder enige kanttekening poneert de milieuorganisatie dit getal in een reactie op het nieuws dat Shell exploratieboringen mag gaan uitvoeren in de Chukchi Zee, daarmee suggererend dat het zo goed als zeker mis zal gaan bij deze boringen. Van Greenpeace mogen we nu veertig dagen niet bij Shell tanken.

De onmisbare hacker

vrijdag 14 augustus 2015

We leven in een connected wereld. Auto’s, stroommeters, lampen, deursloten en wasmachines: alles voorzien we tegenwoordig van een ip-adres en hangen we aan het internet. Daarom hebben we de hacker harder nodig dan ooit.

Topsectoren fnuiken fundamenteel onderzoek  Premium

donderdag 13 augustus 2015

Wat iedereen – behalve de betrokken politici – al vreesde, is bewaarheid geworden. In de afgelopen decennia is de ruimte voor fundamenteel ongebonden onderzoek sterk afgenomen. Het topsectorenbeleid is daarvan een belangrijke oorzaak.

Hoe weten we of Iran het akkoord naleeft?  Premium

vrijdag 31 juli 2015

President Obama belooft dat de overeenkomt over het inperken van Iran’s nucleaire ambities gesteund zal worden met ‘de meest robuuste en de meest ingrijpende inspecties in de geschiedenis van welk nucleairprogramma dan ook.’

De onzichtbare oorlog

vrijdag 31 juli 2015

Begin deze maand vond er een opmerkelijk voorval plaats: Hacking Team, een Italiaans bedrijf dat aan politie- en veiligheidsdiensten software aanbiedt om versleutelde data te ontcijferen, kortweg te hacken, werd zelf gehackt. 

Circulaire economie thuis  Premium

donderdag 30 juli 2015

Hoe staat het eigenlijk met de circulaire economie?, vroeg ik me af toen deze week de wasmachine het begaf. U weet wel, het idee dat afval niet bestaat en alles een oneindig leven heeft doordat spullen langer heel blijven, en daarna kunnen worden gerepareerd, en uiteindelijk reïncarneren tot nieuwe spullen. Waardoor schaarse grondstoffen minder schaars worden: we hebben er minder nodig en als we ze toch nodig hebben worden ze gewoon uit de huishoudelijke resten gewonnen. Prachtig.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!