Opinie&Analyse | Technisch Weekblad

Opinie&Analyse

Overheden zetten techbedrijven klem  Premium

woensdag 15 april 2015

Terwijl de meeste aandacht uitgaat naar hackers, al dan niet in overheidsdienst, als grootste bedreiging voor veiligheid en privacy op internet, komen grootheden als Apple, Google en Microsoft ook steeds meer in de knel door tegenstrijdige eisen van wetgevers op verschillende plekken in de wereld.

De acceptatie van robots

woensdag 15 april 2015

VPRO Tegenlicht heeft dit seizoen robots in het vizier. Bracht het documentaireprogramma in maart nog een uitzending over het effect van robots op de arbeidsmarkt, in de aflevering van 10 mei staat de sociale robot centraal.

Algoritmen als leidende draad

woensdag 15 april 2015

Met de snelle groei van het internet en big data, krijgen algoritmen die deze data­stromen moeten interpreteren een steeds grotere rol. Algoritmen bepalen onder meer welke berichten wij voorgeschoteld krijgen op Facebook, hoeveel rente we op onze leningen betalen, welke route we nemen naar een bestemming, en hoeveel we betalen voor een product.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!