Alinda Wolthuis | Technisch Weekblad

Alinda Wolthuis

Alinda Wolthuis is freelance redacteur vanTW.

Een leven zonder letters bestaat niet voor Alinda. Ze studeerde Franse Taal- en Letterkunde en was hoofd- en eindredacteur van verschillende tijdschriften. Sinds 1999 specialiseert ze zich als freelance journalist en tekstschrijver op het gebied van wetenschap en technologie. Ze is mede-eigenaar van Bureau Lorient Communicatie en werkt voor vaktijdschriften, kennisinstellingen, overheden en bedrijven. Een dag per week is ze gedetacheerd als communicatie-adviseur.

Alinda houdt van reizen, sporten en - hoe kan het ook anders - lezen. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Valkenburg ZH. Ze is op vrijwillige basis secretaris van VVN Katwijk en maatschappelijk betrokken.

  alinda.wolthuis@lorient.nl

  www.lorient.nl

  Alinda Wolthuis

Door Alinda Wolthuis

IJs verwarmt gemeentehuis en woon- en zorg­complex

dinsdag 6 mei 2014

In Duitsland is de techniek al geaccepteerd, maar het wordt in ons land nog amper toegepast: verwarming van grote gebouwen met behulp van een ijsbuffer. Het gemeentehuis van Peel en Maas en een groot woon- en zorgcomplex in Nijmegen krijgen binnenkort een dergelijk systeem.Je neemt een zon-lucht-warmtecollector, een betonnen buffertank,...

Glazen kolom houdt 12 ton

donderdag 24 april 2014

Collega-constructeurs geloven het niet, maar ingenieursbureau ABT is ervan overtuigd: een glazen kolom is sterk genoeg om meerdere verdiepingen te dragen. Om dat te bewijzen, vervangt ABT een betonnen kolom in de hoofddraagconstructie van zijn eigen hoofdkantoor door een glazen exemplaar. ‘Een glazen kolom kan tot tweemaal zoveel spanning...

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!