Benno Boeters

Benno Boeters

Benno Boeters is freelance redacteur van TW.

Afgestudeerd als historicus belandde Benno Boeters in 1988 bij de redactie van Delta, het weekblad van de TU Delft. Als alfa vond hij het boeiend de ingenieurs en techniekwetenschappers uit te horen over hun projecten. En ook later, na de overstap naar TW (in 1995), zag/ziet hij de functie van journalistieke ‘vertaler’ van technisch nieuws en ingenieursonderzoek, als een mooi vak. Geboren en getogen aan de kust, verdiept hij zich graag in waterbouwkundige onderwerpen.

Door Benno Boeters

Cementinjectie verstevigt dijken

© Maurik

Op 31 januari, precies 64 jaar na de watersnoodramp van 1953, gaven Hoogheemraadschap Rijnland en Rijkswaterstaat het startsignaal voor dijkversterking van de IJsseldijk bij Gouda. Op drie plaatsen, Sluis­eiland, Schielandse Hoge Zeedijk en Goejanverwelledijk, is een meer robuuste waterkering nodig om te voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Onderwaterfeestje

Op 14 februari is het precies 75 jaar geleden dat de Maastunnel werd geopend. Zonder enig ceremonieel want het was oorlog.

Nieuwe dijk voor nieuwe normen Premium

© RWS

Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen gaven vorige week bij de InfraTech in Ahoy, Rotterdam, de aftrap voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma 2017-2022. Voor het complete programma hebben de waterschappen en RWS € 7,4 miljard gereserveerd. Is dat geld enkel en alleen voor veiligheid, of ook voor landschappelijke inpassing en natuurwaarden?

TUD deelt vier eredoctoraten uit

© Roy Borghouts / TU Delft

Afgelopen vrijdag, tijdens de diesviering (zie voorpagina), lauwerde de TU Delft vier wetenschappers met een eredoctoraat. In de eerste plaats natuurlijk om hun grote wetenschappelijke verdiensten, maar ook om de samenwerking met hun Delftse vakgenoten te bestendigen. Doorgaans benoemt de universiteit twee eredoctoren per jaar, maar vanwege het 175-jarig bestaan pakte Delft uit met vier.

TU Delft viert verjaardag Premium

© Sam Rentmeester

In een week waarin de meeste universiteiten hun nieuwsjaarborrel organiseren, viert de TU Delft elk jaar zijn ‘geboortedag’. En de dies natalis van 2017 is een bijzondere want de universiteit bestaat nu 175 jaar. Dus werd er extra uitgepakt en kregen niet twee maar vier wetenschappers een eredoctoraat. 

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven