Benno Boeters

Benno Boeters

Benno Boeters is freelance redacteur van TW.

Afgestudeerd als historicus belandde Benno Boeters in 1988 bij de redactie van Delta, het weekblad van de TU Delft. Als alfa vond hij het boeiend de ingenieurs en techniekwetenschappers uit te horen over hun projecten. En ook later, na de overstap naar TW (in 1995), zag/ziet hij de functie van journalistieke ‘vertaler’ van technisch nieuws en ingenieursonderzoek, als een mooi vak. Geboren en getogen aan de kust, verdiept hij zich graag in waterbouwkundige onderwerpen.

Door Benno Boeters

En dit is nog lang niet alles Premium

© Erwin Suvaal

Infrastructuur vormt de levensader van Nederland. Een goede doorstroming in en over de waterwegen, over de auto(snel)wegen en door, via of over de kunstwerken bepaalt het economische wel en wee. En die essentiële doorvoerkanalen vergen continu onderhoud en verbetering. Op deze pagina een paar voorbeelden van grote, lopende projecten in weg- en waterbouw.

Zeeland krijgt nog groter zonnepark

Net nu Sunport in Delfzijl, het grootste zonnepanelenpark van Nederland, op het punt staat aangesloten te worden op het net, kondigt zich alweer een volgend ‘grootste’ pv-park aan, ditmaal in Zeeland.

2001: Kerstbomen tegen Katrina

Een paar keer was de toon in deze 1000 TW’s-terugblik-rubriek meewarig. Ach ja, die planken die werden misgeslagen over de elektronische snelweg, de aanstaande sluiting van kerncentrale Borssele, de Transrapid-maglev-trein… Maar op 24 januari 2001 sloeg VS-correspondent Teake Zuidema de spijker op zijn kop in het artikel ‘Overstroming dreigt voor New Orleans’; slechts 4,5 jaar later sloeg orkaan Katrina daar vernietigend toe. 

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven