Benno Boeters

Benno Boeters

Benno Boeters is freelance redacteur van TW.

Afgestudeerd als historicus belandde Benno Boeters in 1988 bij de redactie van Delta, het weekblad van de TU Delft. Als alfa vond hij het boeiend de ingenieurs en techniekwetenschappers uit te horen over hun projecten. En ook later, na de overstap naar TW (in 1995), zag/ziet hij de functie van journalistieke ‘vertaler’ van technisch nieuws en ingenieursonderzoek, als een mooi vak. Geboren en getogen aan de kust, verdiept hij zich graag in waterbouwkundige onderwerpen.

Door Benno Boeters

Geen prijsdumping Arcadis

De rechter heeft op 13 augustus beslist dat ingenieursbureau Arcadis geen abnormaal lage tarieven heeft gehanteerd in de inschrijving op een raamcontract met Rijkswaterstaat.

Twee miljard euro schade na Engelse watersnood

In het Engelse Hull en in meer landinwaarts gelegen gemeenten zijn bijna dertigduizend panden getroffen door de watersnood van eind juni. Onvoldoende onderhoud aan waterkeringen en rioleringsstelsels heeft bijgedragen aan de rampspoed.

Moeizaam herstel van slanke brug

De problemen met de Hollandse Brug, onderdeel van de A6 tussen Muiderberg en Almere, zijn terug te voeren op het in de jaren zestig innovatieve ontwerp van een slanke hoge brug met zo min mogelijk beton. Herstel terwijl het verkeer over zes banen er langs moet, is een complexe operatie.

Scheepsbouw wil elke techneut binnenhalen

De wereldeconomie zit in de lift, dankzij China en India. Het transport over zee groeit de komende tien jaar met 35 procent. Kortom, scheepsbouwers hebben de handen vol aan de bouw van nieuwe specialistische schepen. Maar daarvoor zijn wel heel veel nieuwe ingenieurs nodig.

‘Brug moet tien meter breder’

De gemeente Almere en de provincie Flevoland willen de Hollandse Brug niet met twee maar met vijf meter aan weerszijden verbreden. Zij hebben een plan daarvoor opgestuurd naar minister Eurlings.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven