Benno Boeters

Benno Boeters

Benno Boeters is freelance redacteur van TW.

Afgestudeerd als historicus belandde Benno Boeters in 1988 bij de redactie van Delta, het weekblad van de TU Delft. Als alfa vond hij het boeiend de ingenieurs en techniekwetenschappers uit te horen over hun projecten. En ook later, na de overstap naar TW (in 1995), zag/ziet hij de functie van journalistieke ‘vertaler’ van technisch nieuws en ingenieursonderzoek, als een mooi vak. Geboren en getogen aan de kust, verdiept hij zich graag in waterbouwkundige onderwerpen.

Door Benno Boeters

Veiligheid in getal en gevoel

Hoe veilig is Nederland onder NAP? Daarop zijn ruwweg twee antwoorden. Het ene luidt: we zijn nog nooit zo goed beschermd geweest tegen overstromingen als nu. Het andere is: 24 procent (680 km) van de dijken en duinen voldoet niet aan de wettelijke norm, en van 32 procent van dijken en duinen en 49 procent van de waterkerende kustwerken weten we het niet.

Biogrout maakt van los zand stevige grond

Door gebruik te maken van natuurlijke processen en bacteriën in de bodem, is GeoDelft in staat zandlagen of veengrond te verstevigen. Dat kan een milieuvriendelijk alternatief zijn voor groutinjecties met cementoplossingen.

Octrooi aanvragen? Je kunt het ook niet doen

In de Eureka-stemming na dé uitvinding bedacht te hebben, zou de bedenker het wel willen uitschreeuwen. Maar meestal komt meteen daarna de reactie om de kaken stijf op elkaar te houden. De concurrent luistert mee. Dan kan een octrooi een oplossing zijn, maar vaak ook niet.

Eindhoven bakermat Dutch Design

Het was een komen en gaan van winnaars op de catwalk in de voormalige Philipsfabriek in Eindhoven. In een ware prijzenregen werden er afgelopen zaterdagavond zeventien designprijzen uitgereikt. Want design kan gaan over industriële vormgeving, maar ook over ‘verkoopomgeving’ (winnaar C1000), verpakkingen (Buna Bet, Ethiopische koffie), interieurs (restaurant Witloof) of sieraden (Pearl Necklace Bronzino).

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven