Benno Boeters

Benno Boeters

Benno Boeters is freelance redacteur van TW.

Afgestudeerd als historicus belandde Benno Boeters in 1988 bij de redactie van Delta, het weekblad van de TU Delft. Als alfa vond hij het boeiend de ingenieurs en techniekwetenschappers uit te horen over hun projecten. En ook later, na de overstap naar TW (in 1995), zag/ziet hij de functie van journalistieke ‘vertaler’ van technisch nieuws en ingenieursonderzoek, als een mooi vak. Geboren en getogen aan de kust, verdiept hij zich graag in waterbouwkundige onderwerpen.

Door Benno Boeters

Tekort aan leraren techniek wordt nog groter door vergrijzing

Het is een vicieuze cirkel: er zijn te weinig ingenieurs omdat te weinig studenten kiezen voor techniek, omdat de bèta-vakken op de middelbare school te moeilijk of niet leuk waren, omdat die vakken niet op de goede manier door inspirerende docenten werden gegeven, of omdat die leraren er domweg niet waren. Ergo: het ingenieurstekort is deels terug te voeren op een techniekleraren-tekort.

Tauw wil luchtzuiverend scherm snel testen

Gemeenten en rijksoverheid tonen grote belangstelling voor een scherm langs de weg dat misschien wel twintig procent van het fijn stof en NOx uit auto-uitlaten kan afvangen. Het scherm vormt een mogelijke oplossing voor de ‘hot spots’ in de drukke verkeerswegen: daar overstijgen de schadelijke uitlaatgassen de aangescherpte normen en mag er niet gebouwd worden.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven