Benno Boeters

Benno Boeters

Benno Boeters is freelance redacteur van TW.

Afgestudeerd als historicus belandde Benno Boeters in 1988 bij de redactie van Delta, het weekblad van de TU Delft. Als alfa vond hij het boeiend de ingenieurs en techniekwetenschappers uit te horen over hun projecten. En ook later, na de overstap naar TW (in 1995), zag/ziet hij de functie van journalistieke ‘vertaler’ van technisch nieuws en ingenieursonderzoek, als een mooi vak. Geboren en getogen aan de kust, verdiept hij zich graag in waterbouwkundige onderwerpen.

Door Benno Boeters

Commentaar: Amsterdam-Almere als dubbelstad

Adviseurs van V&W en Vrom pleiten voor de metropool Amsterdam-Almere. Met Pampus midden in ‘Central Park’. De verkeerstechnische oplossingen verdienen meer aandacht dan de terugkomende discussie over de Zuiderzeelijn.

‘Kans op dijkdoorbraak ligt op sommig plekken rond eens in de honderd jaar’

Op papier is het Nederlandse polderland zeer veilig; de kans op overstroming bedraagt eens in de 125.000 jaar. Dat valt in de praktijk vies tegen. Vooral het verschijnsel onderloopsheid, waarbij water onder de dijk door de polder inloopt, is gevaarlijk. En van slechts de helft van de waterkeringen weten we zeker dat ze voldoen. Rijkswaterstaat heeft de risico’s in kaart gebracht. ‘De vraag is of de staatssecretaris de boodschap hard durft te brengen. Dan moet ze er wel bij zeggen welke maatregelen ze wil nemen, want het is best op te lossen’, zegt hoogleraar waterbouwkunde Han Vrijling.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven