Dorine Schenk

Dorine Schenk is redacteur bij TW.

Na een studie natuurkunde (met astrodeeltjesfysica als afstudeerrichting) deed ze een stage bij het populairwetenschappelijke maandblad New Scientist. Sinds 2017 werkt ze als freelance wetenschapsjournalist voor onder andere NRC en New Scientist. Grote interesses zijn techniek en kernfysica.

  d.schenk@vakbladen.com

  @dorineschenk

Door Dorine Schenk

Tip: Recreëren op de Marker Wadden

Hoera! De Marker Wadden bestaan één jaar. Wie de voortgang van dit kunstmatig aangelegde stukje natuur in het Markermeer zelf wil bewonderen kan erheen. Een paar keer per week vaart een veerboot in een ruim een uur van Bataviahaven in Lelystad naar de Marker Wadden. Op het grootste eiland, genaamd Haveneiland, kunnen bezoekers zelf rondlopen, recreëren aan het strandje of mee met een excursie door Natuurmonumenten.

Eerste 3D-geprinte metalen brug wordt getest bij de Universiteit Twente

© MX3D/ Tim Geurtjens

De eerste 3D-geprinte, metalen voetgangersbrug staat sinds 3 september bij de Universiteit Twente. Daar zal hij de komende weken getest worden samen met het Londense Imperial College. Vervolgens zal er een sensornetwerk op geïnstalleerd worden. Als alles volgens planning verloopt, zal hij begin 2020 op zijn permanente locatie over de gracht aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam geplaatst worden.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven