Erwin Boutsma

Erwin Boutsma is voormalig hoofdredacteur van TW, en inmiddels hoofdredacteur van C2W, Mens & Molecule, Medicines en Chemische Feitelijkheden.

Erwin laveert zijn hele leven al tussen zijn twee grote passies: wetenschap en journalistiek. Na een korte carrière op dat eerste gebied, een promotieonderzoek naar stamcellen en kanker op het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, koos hij definitief voor de tweede.

Inmiddels werkt hij sinds 2005 voor Bèta Publishers. Aanvankelijk bij Technisch Weekblad, waarvan de laatste drie jaar als hoofdredacteur, maar sinds 2017 als hoofdredacteur van de chemie- en life sciences-uitgaven binnen Bèta Publishers.

Buiten ‘kantooruren’ houdt hij zich bezig met korfbal en het ontdekken van mooie plekken in binnen- en buitenland. Erwin is getrouwd en woont in Zaandijk.

  eboutsma@betapublishers.nl

  @erwinboutsma

  Erwin Boutsma

Door Erwin Boutsma

Twaalf jaar

Zijn er ooit in de geschiedenis van de mensheid een tijd geweest waarin de wereld zo ingrijpend is veranderd als de afgelopen twaalf jaar? 

QuTech test 17-qubit kwantumchip Premium

© Intel

Het Delfste onder-zoekslaboratorium QuTech en de Amerikaanse chipmaker Intel maakten deze week bekend dat hun kennisbundeling een testchip heeft opgeleverd die zeventien qubits telt, op een oppervlak ter grootte van een kleine munt.

Wanneer we goden worden

Tegenlicht is een programma dat al vele jaren loopt en een vaste schare fans heeft. De kwalitatief bovengemiddelde documentaires richten zich – in de woorden van de redactie – op ‘future affairs’ en kennen geen vast format.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven