Gerald Schut

Gerald Schut

Gerald Schut is redacteur bij TW.

Hij is bovenmatig geïnteresseerd in wetenschap en journalistiek. Voorheen was hij werkzaam voor onder meer De Kennis van Nu (NTR) en schreef hij voor de Volkskrant, NRC, Trouw en het AD.

  g.schut@tw.nl

Door Gerald Schut

Recensie: de verborgen problemen van opwarming

De Amerikaanse journalist David Wallace-Wells begon zich enkele jaren geleden te interesseren voor natuurrampen, die mogelijk veroorzaakt worden door klimaatverandering. Hij opent zijn boek met een lange stroom indrukwekkende rampen in de afgelopen jaren, maar beantwoordt daarbij niet de vraag hoe uitzonderlijk het aantal rampen in die periode nu eigenlijk was. Sterker, volgens Wallace-Wells 'heeft het geen zin om te vragen in welke mate de rampen veroorzaakt werden door menselijke opwarming'.

Glasvezelverspilling in mijn straat

Ik krijg binnenkort uitzicht op een bedroevende verspilling van collectieve middelen. Mijn wijk, het Haagse Regentessekwartier, is het strijdtoneel geworden van twee telecomreuzen. In mei kondigde T-Mobile aan dat het 33.000 adressen in het Haagse Segbroek van supersnel glasvezelinternet gaat voorzien. Een maand later meldde concurrent KPN, dat het zijn eigen glasvezelnet gaat aanleggen in het Regentessekwartier (dat ongeveer de helft van Segbroek beslaat). 

De paradox van onderzoek naar goedkope, schone energie

© Fraunhofer

Wat is de meest verwaarloosde vorm van klimaatbeleid? In een helder, goed beargumenteerd stuk op het journalistieke platform Vox betoogt David Roberts dat publiek onderzoek naar schone energiebronnen zonder meer het ondergeschoven kindje van klimaatbeleid is. Wereldwijd gaat er $22 miljard in om, een schijntje vergeleken bij de $ 600 miljard die de VS jaarlijks aan militaire doelen spenderen.

Tip: Alleen heel chique groentes gaan omhoog

© IGS

Het Schotse bedrijf ‘Intelligent Growth Solutions’ (IGS)  bouwt groentetorens van 9 verdiepingen, waarbij op iedere verdieping honderden LED-lampjes precies de juiste golflengte uitstralen die het gewas op dat moment nodig heeft. De eigenaar meldt dat hij zijn boerderij met één hand kan aansturen.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven