Gerald Schut

Gerald Schut

Gerald Schut is redacteur bij TW.

Hij is bovenmatig geïnteresseerd in wetenschap en journalistiek. Voorheen was hij werkzaam voor onder meer De Kennis van Nu (NTR) en schreef hij voor de Volkskrant, NRC, Trouw en het AD.

  g.schut@tw.nl

Door Gerald Schut

Europese Innovation Deal voor Utrechtse batterijen

© LomboXnet

De komende acht maanden worden juridische obstakels voor rendabele opslag van duurzame energie in accu’s van elektrische auto’s en gerecyclede batterijen in kaart gebracht. Het Utrechtse bedrijf LomboXnet heeft hiervoor een ‘Innovation Deal’ gesloten met de Europese Commissie , de provincie, Utrechtm de Nederlandse en Franse overheid en de Franse bedrijven Renault en Bouyges.

Jaarlijks € 20 miljoen voor supercomputer

Vanaf dit jaar wil het kabinet jaarlijks € 20 miljoen uittrekken voor een beter digitale ondersteuning van onderzoekers. Het grootste deel van dit geld gaat naar supercomputers om big data over bijvoorbeeld klimaatverandering en zorg te analyseren. Dat heeft minister Van Engelshoven (OCW) laten weten.

Verhullend boek over internetcriminaliteit

De meest gangbare definitie van hacken is 'iets gebruiken voor een ander doel dan waar het voor ontworpen is'. Als een hacker een boek schrijft, hoeven we dus niet volledig verrast te zijn als zij vrijelijk met andermans teksten omgaat. Maar kunnen we ook iets leren van het boek?

Milieu-robot is zo glad als een aal

© EPFL

De Zwitserse robotbouwer Auke IJspeert laat zich graag inspireren door mechanische wonderen uit het dierenrijk. Zo scoorde zijn TED-filmpje over een robot die loopt én zwemt als een salamander al 2 miljoen vertoningen.

Vluchteling-ingenieurs zoeken Nederlandse tech-banen

Hoe vinden statushouders met een technisch wetenschappelijk diploma op zak hun weg op de Nederlandse arbeidsmarkt? TW sprak vier gevluchte bèta’s over de obstakels die zij tegenkomen en de kansen die ze zien bij het vinden van een Nederlandse baan op hun niveau.

Bouw EMA begint in juni

© Massimo Catarinella

Bouwbedrijf Dura Vermeer gaat het nieuwe Europees Medicijn Agentschap (EMA) op de Amsterdamse Zuidas bouwen. Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf bekend gemaakt. Staatssecretaris Knops (BZK) heeft de opdracht(€ 255 miljoen) vandaag ondertekend.

Nederland in Europese top octrooiaanvragen

© EOB

Nederlandse bedrijven hebben vorig jaar 2,7% meer octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB) dan een jaar eerder. Daarmee staat Nederland na Zwitserland op de tweede plaats als het gaat om het aantal aanvragen per inwoner.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven