Herman Damveld

Herman Damveld is zelfstandig onderzoeker, publicist over energie en freelance medewerker van TW.

Herman Damveld woont in Groningen en raakte na zijn afstuderen aldaar betrokken bij Noord-Nederlandse energiekwesties. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Daarnaast volgde hij ook de ondergrondse opslag van CO2  in bijna lege gasvelden in Noord-Nederland en de aardgaswinning met de bijbehorende aardbevingen. Hij heeft daarover verschillende boeken en rapporten geschreven, evenals honderden artikelen. Sinds 1992 schrijft hij voor Technisch Weekblad en de voorganger daarvan het Polytechnisch Weekblad.

De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij draagt zo bij aan de omslag naar duurzame energie.

Door Herman Damveld

Gissen over gasbeleid

Het aardgasbeleid van minister Kamp van Economische Zaken lijkt niet gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek, maar op onzekerheden en gissingen, zo blijkt uit een analyse van TW.

NAM verzamelt bevingsdata

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft van het Ministerie van Economische Zaken toestemming nodig om gas te winnen uit het Groningen-veld.

Miljardeneisen Finse kerncentrale

De Franse reactorbouwer Areva en het Finse elektriciteitsbedrijf TVO geven elkaar de schuld van de vertraging en de gestegen kosten van de 1.600 MW kerncentrale Olkiluoto-3.

Opslagmijn kernafval VS nog twee jaar dicht

Het ontsnappen van een geringe dosis plutonium uit de Amerikaanse WIPP (Waste Isolation Pilot Plant) in februari is waarschijnlijk het gevolg van de explosie van een vat met plutonium­houdende nitraatzouten en organisch materiaal, zo stelt het Amerikaanse ministerie van energie.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven