Herman Damveld

Herman Damveld is zelfstandig onderzoeker, publicist over energie en freelance medewerker van TW.

Herman Damveld woont in Groningen en raakte na zijn afstuderen aldaar betrokken bij Noord-Nederlandse energiekwesties. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Daarnaast volgde hij ook de ondergrondse opslag van CO2  in bijna lege gasvelden in Noord-Nederland en de aardgaswinning met de bijbehorende aardbevingen. Hij heeft daarover verschillende boeken en rapporten geschreven, evenals honderden artikelen. Sinds 1992 schrijft hij voor Technisch Weekblad en de voorganger daarvan het Polytechnisch Weekblad.

De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij draagt zo bij aan de omslag naar duurzame energie.

Door Herman Damveld

Veel lng-projecten gaan niet door

Slechts een fractie van de geplande projecten voor vloeibaar aardgas gaan door. Dat stelde Matthias Bichsel, directeur van de afdeling Projects & Technology van Shell Nederland recentelijk in Londen.

Zoutkoepel Morsleben afgesloten

Het Duitse Bundesamt für Strahlenschutz (BfS) heeft een vergunning aangevraagd om de zoutkoepel in Morsleben te vullen met 4 miljoen m3 zoutbeton om het aanwezige radioactief afval af te sluiten van milieu-invloeden. BfS verwacht vijftien tot twintig jaar nodig te hebben voor de klus geklaard is.

RWE sluit Nederlandse centrales

De algemeen directeur van het elektriciteits­bedrijf RWE, Peter Terium, heeft de sluiting van een aantal gas- en kolencentrales in Duitsland en Nederland aangekondigd.

Saoedi-Arabië en Frankrijk in kernenergie

Het Franse elektriciteitsbedrijf EDF en de reactorbouwer Areva hebben een overeenkomst gesloten met 5 bedrijven uit Saoedi-Arabië voor het maken van technisch hoogwaardige pompen, kabels en stalen onderdelen voor de geplande kerncentrales in het Arabische land.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven