Herman Damveld

Herman Damveld is zelfstandig onderzoeker, publicist over energie en freelance medewerker van TW.

Herman Damveld woont in Groningen en raakte na zijn afstuderen aldaar betrokken bij Noord-Nederlandse energiekwesties. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Daarnaast volgde hij ook de ondergrondse opslag van CO2  in bijna lege gasvelden in Noord-Nederland en de aardgaswinning met de bijbehorende aardbevingen. Hij heeft daarover verschillende boeken en rapporten geschreven, evenals honderden artikelen. Sinds 1992 schrijft hij voor Technisch Weekblad en de voorganger daarvan het Polytechnisch Weekblad.

De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij draagt zo bij aan de omslag naar duurzame energie.

Door Herman Damveld

Gasbelletjes HFR Petten op lastige plek

Tijdens de stop van de Hoge Flux Reactor (HFR) te Petten, die op 28 juli begon, is waargenomen dat er vanuit de leidingwand van het primaire koelwatersysteem een naalddun gasbellenspoortje naar binnen stroomt.

Nederland wordt stroomexporteur

Nederland wordt in plaats van stroomimporteur volgend jaar stroomexporteur. De ontwikkeling van windenergie, nieuwe centrales en decentrale opwekking dragen hieraan bij.

Hoge olieprijs door gebrek aan vakmensen

Het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel en de beperkte capaciteit voor de fabricage van installaties die nodig zijn om olie te winnen, vormen de belangrijkste redenen voor de hoge olieprijs. Dat stelt het IEA in een rapport over de oliemarkt tot 2013.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven